HomeΚΡΗΤΗΝίκος Ηγουμενίδης για εκλογικό νόμο: Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια νόθευσης της λαϊκής βούλησης

Νίκος Ηγουμενίδης για εκλογικό νόμο: Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια νόθευσης της λαϊκής βούλησης

Στην Ολoμέλεια της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολoμέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η βασική αρχή για τον τρόπο εκλογής των Βουλευτών είναι ο σεβασμός στην ισοτιμία των πολιτών, σημειώνοντας ότι «οι εχθροί της απλής αναλογικής κρύβουν την έλλειψη του σεβασμού στην ισοτιμία των πολιτών πίσω από το παραβάν της κυβερνησιμότητας».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ίδιος: «Χρησιμοποιούν την κουρτίνα της κυβερνησιμότητας για να κρύψουν τη θέλησή τους για ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Όταν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις αναδεικνύονται ως σκοπός, αγιάζουμε τα μέσα, τη νόθευση της λαϊκής εντολής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο που φέρνει «δεν εμπιστεύεται τον λαό και επεξεργάζεται σχέδια νόθευσης της βούλησής του», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Κυβέρνησης σημείωσε: «Λέτε, λοιπόν, ότι παίζουμε κι εμείς αυτό το παιχνίδι. Σιγά μην χαμηλώσουμε τα όνειρά μας στη διεκδίκηση μιας εκλογικής νίκης και μάλιστα κάλπικης», προσθέτοντας ότι «η Αριστερά στην Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έρχεται από πολύ μακριά και τραβάει ακόμα μακρύτερα. Στις ιδεολογικές μας αφετηρίες είναι ο σεβασμός στον λαό, είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, είναι αυτό που λέμε με δυο λέξεις δημοκρατική συνείδηση», αλλά και ότι «η μέρα που ο λαός μας θα επιβάλει την απλή αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα δεν είναι μακριά».

https://www.youtube.com/watch?v=JfW4YFh-b8Y&feature=youtu.be

Διαφήμιση
Διαφήμιση