HomeHL-GreeceΤα δύο συστήματα που θα εξεταστούν φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι

Τα δύο συστήματα που θα εξεταστούν φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι

Δείτε ποια είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις δύο εγκυκλίους, που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για να ενημερωθούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, φέτος θα ισχύσουν δύο συστήματα, και το παλιό και το νέο.

Συνεπώς οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα, ενώ οι παλιοί απόφοιτοι θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν με ποιο σύστημα θα δώσουν. Τα δύο συστήματα θα έχουν και διαφορετική ύλη και οι μαθητές αφού ενημερωθούν θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους για συμμετοχή στις εξετάσεις το Μάρτιο.

Επίσης, τα δύο συστήματα θα έχουν και διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων.

Όσοι απόφοιτοι δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση το 2020, θα υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο τον Ιούνιο του 2020.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του νέου συστήματος.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και εφεξής (δηλαδή από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2020 και εφεξής), η εισαγωγή των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων Λυκείου) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του παλιού συστήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με το παλιό σύστημα, οι παλαιοί απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν:

α) είτε να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (όσοι δικαιούνται),

β) είτε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση οι παλαιοί απόφοιτοι, για το 2020, έχουν τη διπλή εναλλακτική δυνατότητα να επιλέξουν αν θα εξεταστούν με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα που ίσχυσε το 2019 ή αν θα εξεταστούν με το ΝΕΟ σύστημα του 2020.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση