HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη επιτροπής διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης για τη Νέα ΚΑΠ

Σύσκεψη επιτροπής διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης για τη Νέα ΚΑΠ

Τι αποφασίστηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης συγκάλεσε σύσκεψη της Επιτροπής διαβούλευσης για τη Νέα ΚΑΠ 2021-2027. Συμμετείχαν οι διευθυντές Ζαχαρίας Σωμαράς και Κώστας Φωτάκης από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπάλληλοι των ΔΑΟΚ Κρήτης.

Αποφασίστηκε ενόψει της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις αρχές Απριλίου, να προηγηθούν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις ανά περιφερειακή ενότητα με σκοπό την προετοιμασία των κρητικών παραγωγών για μια ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία διαμόρφωσης του εθνικού στρατηγικού σχεδίου.

Η νέα ΚΑΠ αναμένεται να θέσει σημαντικές προκλήσεις με μια σειρά από ζητήματα όπως η εξωτερική και η εσωτερική σύγκλιση, η ενισχυμένη αιρεσιμότητα για την περιβαλλοντική συμμόρφωση, η μεταφορά πόρων από τις άμεσες ενισχύσεις στον Πυλώνα ΙΙ, τα προϊόντα που θα ενταχθούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των φορέων – παραγωγών μας, ώστε να κατατεθούν εγκαίρως και με επάρκεια προτάσεις που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Πρωτογενή τομέα της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει να εκκινήσει το διάλογο με τους φορείς και τους παραγωγούς, επεξεργάζεται παράλληλα τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ και στο τέλος της διαδικασίας θα κατατεθεί συγκεκριμένη, ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο με θέσεις αντιπροσωπευτικές για το σύνολό της Περιφέρειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση