HomeΚΡΗΤΗΕυάγγελος Αποστολάκης: Παραλίγο να προταθεί για ΠτΔ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Παραλίγο να προταθεί για ΠτΔ

«Φτάσαμε κοντά, πολύ κοντά» παραδέχθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία, ήταν η τελική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά όπως φαίνεται η απόφαση ελήφθη με βραχεία κεφαλή από άλλους συνυποψηφίους για το αξίωμα.

Ενα από τα ονόματα που έπαιζαν ως «έκπληξη Μητσοτάκη» ήταν και εκείνο του πρώην υπουργού Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Το ότι έπαιζε δυνατά το όνομά του, επιβεβαίωσε απρόσμενα και ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, ο κ. Αποστολάκης ρωτήθηκε για τα σενάρια που ήθελαν εκείνον να είναι υποψήφιος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. «Φτάσαμε πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι το όνομά του έπεσε στο τραπέζι για δύο λόγους:

Αφενός διότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει ευρεία αποδοχή από τα κόμματα του κοινοβουλίου αφετέρου λόγω του στίγματος που θα έδινε έναντι της Τουρκίας λόγω της θέσης που κατείχε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ως υπ. Αμυνας. Τελικά, όπως εκτίμησε ο ίδιος, επικράτησαν διαφορετικά κριτήρια από τα παραπάνω και προκρίθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση