HomeHL-SportsΠήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές από το «Γεντί Κουλέ» με 1-0 επί του ΟΦΗ-Ανόητη αποβολή μετά το τέλος του ματς στον Σεμέδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέτοια τρίποντα δίνουν τίτλο… Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός την Τετάρτη  στο «Γεντί Κουλέ», αλλά επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ και παραμένει σταθερά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας με 50 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές, όντας για την ώρα στο +4 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να κρατήσει μόνο τους τρεις βαθμούς από αυτό το ματς, που βέβαια είναι πολύτιμοι εν όψει του κυριακάτικου  ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι στο οποίο θα είναι απών ο Ρούμπεν Σεμέδο ένεκα ανόητης αποβολής του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 25χρονος στόπερ μπλέχτηκε σε καυγά με τον Φερέιρα, πήγε να πάρει την μπάλα από ένα ball boy των Κρητικών, το έριξε κάτω και δεν απέφυγε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε πάρει μία και στην εξέλιξη του παιχνιδιού).

Για τους «ερυθρόλευκους» ο Ελ Αραμπί μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν μακράν ο κορυφαίος, με ατελείωτη διάθεση για ομαδικό παιχνίδι και με ασίστ στο γκολ του Καμαρά.

Αρκετή δουλειά έκανε στο β’ ημίχρονο ο Μπουχαλάκης, με τους Ηρακλειώτες από την πλευρά τους να είναι μαχητικοί, αλλά ιδιαίτερα… αναιμικοί στον επιθετικό τομέα.

Λίγα πράγματα από τους Λισάντρο Σεμέδο, Νέιρα και Φιγκεϊρέδο, το πάλεψε ο Βαζ, στους 26 βαθμούς και την 5η θέση διατηρήθηκε η ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Όλα τα λεφτά ο Ελ Αραμπί…

Το ματς στο α’ ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μπλοκάρουν την επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών.

Ο Μαρτίνς έβλεπε τόσο τη μεσαία γραμμή όσο και τις πτέρυγες να βρίσκουν πολλές δυσκολίες στο να κάνουν παιχνίδι και ο Ελ Αραμπί αναγκαζόταν να βγαίνει συνεχώς έξω από την περιοχή για να συνεισφέρει στο να βελτιωθεί ο τρόπος ανάπτυξης του Ολυμπιακού.

Και τη δουλειά του την έκανε ο Μαροκινός φορ, σε καίριο χρονικά σημείο μάλιστα, καθώς στο 45’+1 έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννούλη, πάσαρε στον αφύλακτο Καμαρά, που πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου για το 0-1.

Απλά κράτησε το τρίποντο…

Στο β’ ημίχρονο θα περίμενε κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ανέβαζαν την απόδοσή τους, αφού το γκολ τους είχε δώσει την κατάλληλη ψυχολογία, ωστόσο παρέμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Ωστόσο, τους βοήθησε ο ΟΦΗ, που με τη σειρά του ήταν κάτι περισσότερο από μέτριος κι έτσι ο Σα περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα, σε ματς που δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει εντέλει από το 0-1.

Κι έτσι έγινε, με τον Μπα στο 77′ να χάνει τη μοναδική σημαντική ευκαιρία για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, που κράτησαν τελικά το πολύτιμο τρίποντο και ευελπιστούν να γκελάρει την Πέμπτη  ο ΠΑΟΚ στη Λαμία, για να νιώσουν πιο ασφαλείς στην κορυφή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας με βοηθούς τους Πετρόπουλο και Τριανταφύλλου, αμφότεροι του Συνδέσμου Αρκαδίας. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας και βοηθός ο Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 30′ Νέιρα – 33′ Τσιμίκας, 64′ Ελαμπντελαουί, 67′ Ρ. Σεμέδο.

Kόκκινες: Ρ. Σεμέδο (μετά το τέλος του αγώνα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Στάικος (74′ Φερέιρα), Μεγιάδο, Βαζ (86′ Νοικοκυράκης), Λ. Σεμέδο, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Ρ. Σεμέδο, Μπα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (76′ Σουντανί), Μασούρας (69′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση