HomeΕΛΛΑΔΑΟ Κώστας Βαξεβάνης καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή

Ο Κώστας Βαξεβάνης καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή

Μετά από μήνυση Σαμαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς.

Η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2018, με αφορμή μια αναπαραγωγή του δημοσιογράφου στο twitter. Στην ανάρτηση εκείνη ο δημοσιογράφος είχε χρησιμοποιήσει ένα meme με τον πρώην πρωθυπουργό και το οποίο έγραφε: «Όποιος ανοίξει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι». Με τον κ. Βαξεβάνη να αναρωτιέται «Λες;».

vaxevanis-samaras-tweet

Κατόπιν αυτού ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε μήνυση εναντίον του Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία ο εισαγγελέας μετέτρεψε σε εξύβριση.

Μάλιστα τότε, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκαναν λόγο για «χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά» που «αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας», προσθέτοντας πως «η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο».

«Το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Καλούμε τους ενοίκους του Μαξίμου να τον μαζέψουν γιατί τους εκθέτει πια απροκάλυπτα» τονίζουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που οδήγησε στη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ετσι, σήμερα, το δικαστήριο επέβαλε στον δημοσιογράφο ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Την είδηση ανήρτησε στο twitter του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με το εξής σχόλιο:

«Πριν λίγο ο @KostasVaxevanis καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή για εξύβριση κατά του πρώην Πρωθυπουργού @samaras_antonis να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα…

Η αντίδραση του Κ. Βαξεβάνη

«Ο #Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουιτερ και τα memes καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξυβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι #Ηρθε #Κλαιν» ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση