HomeHL-9E.I.Y.H: Στη χωματερή η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

E.I.Y.H: Στη χωματερή η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη χωματερή καταλήγει η ανακύκλωση στο Ηράκλειο και στο Λασίθι καθώς όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εδώ και δύο μήνες το εργοστάσιο παραμένει κλειστό με τους υπαλλήλους να είναι άνεργοι και να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητούν άμεσα να επαναλειτουργήσει το ΚΔΑΥ Ηρακλείου με όλους τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και η πλειοψηφία σε Δήμους και Περιφέρεια, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, σε απόλυτη συνεργασία, υλοποιούν την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική.

Εδώ και πάνω από δυο μήνες το ΚΔΑΥ Ηρακλείου είναι κλειστό, απαξιωμένο, το ανακυκλώσιμο υλικό πάει στη χωματερή και οι εργάτες άνεργοι!!! Σε όλες τις παρεμβάσεις που έκαναν οι εργάτες μέσα από το σωματείο τους, την ΕΙΥΗ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα με την απαξίωση της Ανακύκλωσης αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την κάλυψη των αναγκών τους, η απάντηση ήταν ίδια. Δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο!!!

Γνωρίζουν βέβαια, αλλά δεν τους ενδιαφέρει, ότι οι εργάτες είναι άνεργοι κι ενώ οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις από την φορομπηχτική πολιτική, που υλοποιούν από κοινού κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, πιέζουν αφόρητα την καθημερινότητα των εργατών.

Γνωρίζουν επίσης ότι όλος ο λαός πληρώνει για να γίνεται Ανακύκλωση, μέσα από την τιμή αγοράς των προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν το τέλος Ανακύκλωσης.

Γνωρίζουν επίσης ότι οι δημότες πληρώνουν το κόστος αποκομιδής, μεταφοράς κι εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ του ανακυκλώσιμου υλικού που δεν ανακυκλώνεται.

Γνωρίζουν επίσης ότι δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης στον μηχανολογικό εξοπλισμό και συνολικά στο εργοστάσιο, παρόλο που ήταν διψήφιος ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων το διάστημα που λειτουργούσε.

Γνωρίζουν επίσης ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), που είναι ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ευθύνη τον έλεγχο για την υλοποίηση της Ανακύκλωσης, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προκειμένου να ελέγξει την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (στην οποία το 35% των μετοχών ανήκει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις) για το γεγονός ότι εδώ και δυο μήνες δεν γίνεται Ανακύκλωση σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, για να το γνωρίζουν κι αυτό, ότι δεν θα παραιτηθούμε απ’ τον αγώνα μας!!!

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε μορφή πάλης, τα δίκαια αιτήματά μας :

· Άμεσα να επαναλειτουργήσει το ΚΔΑΥ Ηρακλείου με όλους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

· Υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση