HomeΚΡΗΤΗO Πέτρος Ινιωτάκης για το θάνατο του Πανεπιστημιακού Μανώλη Μικρογιαννάκη

O Πέτρος Ινιωτάκης για το θάνατο του Πανεπιστημιακού Μανώλη Μικρογιαννάκη

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απώλεια του Μανώλη Μικρογιαννάκη αφήνει ένα τεράστιο κενό, τόσο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και το χώρο των γραμμάτων, όσο και σε όλους όσοι τον γνωρίζαμε ως φίλο και συμπατριώτη.

Ο Μανώλης Μικρογιαννάκης υπήρξε ένα παράδειγμα θέλησης και αγώνα, αφού κατάφερε να φτάσει στα κορυφαία αξιώματα του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα από άξιες προσπάθειες και μέσα από τα συντρίμμια που άφησε η Ναζιστική θηριωδία στο πέραμα της από τα Αμιρά της Βιάννου.

Πριν από πέντε χρόνια μας χάρισε, καλεσμένος μας εδώ στο Ηράκλειο, μία από τις εξαιρετικές του διαλέξεις με θέμα τη «Διαχρονικότητα της Ελληνικής Πολιτικής Σκέψης» και μας μίλησε με τον απαράμιλλα, μοναδικό του τρόπο, για το πώς οι Έλληνες, στο πέρασμα των αιώνων, κατάφερναν να ξεπερνούν τις δυσκολίες που συναντούσαν και να αφήνουν το ιστορικό τους αποτύπωμα μέσα από τον Λόγο.

Δυστυχώς, δεν είχαμε την ευκαιρία και την τύχη να τον ακούσουμε ξανά στην πόλη μας, μάς μένουν όμως παρακαταθήκη τα βιβλία και τα συγγράμματά του, οι διδαχές και, κυρίως, ο τρόπος ζωής του.

Δεν λύγισε ποτέ, δεν συμβιβάστηκε ποτέ και είχε σαν προμετωπίδα την αλήθεια της Ελληνικής Κλασικής Ιστορίας που δίδαξε σε όλη του τη ζωή σε σπουδαία Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Ας είναι η ζωή και το έργο του φάρος για όλους μας…
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Διαφήμιση
Διαφήμιση