HomeCity GuideΒραδιά τραγουδιών με έργα του Robert Schumann στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Βραδιά τραγουδιών με έργα του Robert Schumann στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«…ένα όνειρο με παγίδεψε...»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια υπέροχη βραδιά τραγουδιών με έργα του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη και ποιητή Robert Schumann, μας επιφυλάσσουν η υψίφωνος Κατερίνα Δοξαστάκη και ο πιανίστας Θόδωρος Κοτεπάνος, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε μια συναυλία που εντάσσεται στον κύκλο Μουσική Δωματίου, με τίτλο «…ένα όνειρο με παγίδεψε…», οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τους θεατές με όχημα τα έργα ενός εκ των κορυφαίων συνθετών της ρομαντικής περιόδου.

Βιογραφικά ερμηνευτών

Κατερίνα Δοξαστάκη, Σοπράνο

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε τραγούδι με την Κατερίνα Τζαγκαράκη, και στη συνέχεια στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας με την Monica Pick-Hieronimi, Όπερα, Λιντ και Ορατόριο, λαμβάνοντας Πτυχίο και Δίπλωμα Μονωδίας.
Παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού με τους Olivera Miljakovic, Clessie Kelly, Michael Hampe, Julia Hamari και Cheryl Studer. Απο το 2013 εως και το 2017 μελέτησε κοντά στην υψίφωνο Λεβίνια Κέπετζη.
Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και το 2002 ήταν υπότροφος της, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Μοντεπουλτσιάνο, στην παραγωγή “Μozart in scena”, με τον σκηνοθέτη Μichael Hampe.
Την καλλιτεχνική περίοδο 2008 – 2009 συνεργάστηκε ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Πλέον επικεντρώνει το ενδιαφέρον της κυρίως στο Ορατόριο, (»Stabat Mater» G.B.Pergolesi,»Μagnificat», »Mathäus Passion» J.S. Bach, »’Gloria» A. Vivaldi,»Die Schöpfung» J. Haydn, »Vesperae solennes», »Requiem», W.A.Mozart, «Requiem» Fauré, «Requiem» Duruflé, κ.α.) και το Λιντ. Παράλληλα με την συναυλιακή της δραστηριότητα, από το 2016 έχει αφιερωθεί στη διδασκαλία τραγουδιού.

Θόδωρος Kοτεπάνος, Σολίστ πιάνου

Γεννήθηκε στην Aθήνα.
Σπούδασε πιάνο στο Eθνικό Ωδείο με την Aσπασία Kανατσούλη, την Kρινώ Kαλομοίρη και τη Nέλλη Σεμιτέκολο, καθώς και θεωρητικά με τους Λεωνίδα Zώρα και Γιάννη A. Παπαϊωάννου. Συνέχισε στο Παρίσι στο CNSMD όπου με δασκάλους στο πιάνο τους Ventsislav Yankoff, Jacques Rouvier και Jean-Claude Pennetier κατέκτησε το πρώτο βραβείο του Conservatoire και βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς του Epinal και της Mαρίας Kάλλας. Oι σπουδές του επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς, όπως είναι το εκκλησιαστικό όργανο, η ηλεκτρο-ακουστική μουσική, η αισθητική, η ενορχήστρωση, κ.ά.
Από το 1991 ζει στην Αθήνα.
Σαν πιανίστας κάνει τακτικά ρεσιτάλ με προσήλωση στο ρομαντικό ρεπερτόριο ενώ συμπράττει συχνά με λυρικούς καλλιτέχνες. H συνεργασία του με τον κόντρα- τενόρο Άρη Xριστοφέλλη έχει αποτυπωθεί σε δύο CD με λίντερ (1989, Σείριος και 1996, EMI).
Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της μουσικής. Παίζει συχνά εκκλησιαστικό όργανο με τις αθηναϊκές συμφωνικές ορχήστρες, ενώ ερευνά τη χρήση της τεχνικής του οργάνου στη ζωντανή ηλεκτρονική μουσική. H θητεία του ως βοηθού του Mάνου Xατζιδάκι (1987-1994) έγινε αρχή για την καρποφόρα ενασχόλησή του με την ενορχήστρωση που είναι και η κύρια δραστηριότητά του.

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές
Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 10 και 12 ευρώ (γενικής εισόδου) και 8 ευρώ (μειωμένου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2R84Coh

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00