HomeHL-9Γιώργος Μιχαλακόπουλος: H λογοκρισία στην Χούντα και οι λεβέντες Κρητικοί

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: H λογοκρισία στην Χούντα και οι λεβέντες Κρητικοί

Ο κορυφαίος ηθοποιός μίλησε για την πολύχρονη καριέρα του στο θέατρο ενώ αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, κάνοντας μία άκρως ενδιαφέρουσα αναδρομή στα 60 χρόνια καριέρας του, αλλά και αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος μίλησε για τον μεγάλο δάσκαλό του, Κάρολο Κουν, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Αποκάλυψε τα παρασκήνια, αλλά και τις λεπτομέρειες από την κοινή πορεία ζωής με την επί 60 χρόνια σύζυγό του.

Απίστευτα περιστατικά λογοκρισίας έχει ζήσει στην 60χρονη καριέρα του ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος που ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω”.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη θρυλική σειρά “Εκείνος και εκείνος” που πρωτοπαίχτηκε επί Χούντας και το αρχείο δεν έμεινε στην ΕΡΤ.

Όπως διηγήθηκε, κάθε μέρα πήγαιναν οι συντελεστές της σειράς στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και έδιναν εξηγήσεις στον αρμόδιο λογοκρισίας για τους διαλόγους του επεισοδίου και ποτέ δεν γνώριζαν πόσο κομμένο θα έβγαινε αυτό στον αέρα.

Σε μία άλλη περίπτωση στην Κρήτη, οι τοπικοί εντεταλμένοι του καθεστώτος για τη λογοκρισία, κατέστρεψαν το θέατρο που ο ηθοποιός έδωσε παράσταση και τον υποχρέωσαν την επόμενη μέρα να επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους θεατές.

Όπως είπε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος Κρητικοί έκαναν σειρά μπροστά στον ηθοποιό που καθόταν σε ένα τραπεζάκι για να τους αποζημιώσει και όταν ερχόταν η σειρά τους του έλεγαν “Όι” αρνούνταν να πάρουν τα χρήματα και έφευγαν!

 

O Γιώργος Μιχαλακόπουλος με μια ματιά
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήγε σχολείο με συμμαθητές τον Γιάννη Φέρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης είχε ως δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τις ταινίες «Ξύπνα Βασίλη» και «Ενας ιππότης για τη Βασούλα» αλλά και μέσα από τη θρυλική τηλεοπτρική σειρά της ΕΡΤ του ’70 «Εκείνος κι Εκείνος» όπου συμπρωταγωνιστούσε με το Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Η μεγάλη αγάπη του είναι η εδώ και 60 χρόνια σύζυγός του Αθηνά, την οποία γνώρισε στη Σχολή του Κουν και την παντρεύτηκε με κουμπάρους την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Σήμερα ζουν μαζί στη Ραφήνα έχοντας αποκτήσει δυο κόρες, μια σκηνοθέτη και μια ζωγράφο.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση