Για σήμερα αναμένονται βροχές, αλλά και ισχυρές, κατά τόπους, καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγο πριν από ακόμη μία κρύα «εισβολή» με πτώση της θερμοκρασίας, όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο καιρός θα είναι άστατος, καθώς και στην υπόλοιπη χώρα, τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.

Αναμένονται πρωινές και βραδινές ομίχλες, με τους ανέμους την ίδια ώρα στο Αιγαίο να παραμένουν ισχυροί.

Θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ και σήμερα, ενώ αναμένεται να διατηρηθούν ως και το Σάββατο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών για τις καιρικές συνθήκες σήμερα Τρίτη, 21 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση