Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε , σήμερα, το θέμα του ανοιχτού εμπορικού κέντρου “Open Mall”. Η εισήγηση για τη δημιουργία “Ανοιχτού κέντρου εμπορίου Δήμου Ηρακλείου”, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020», εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Την υπερψήφισε το σύνολο του σώματος πλην της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της πρότασης είχε γίνει ήδη από τον περυσινό Φεβρουάριο, με στόχο αφενός να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και να τονώσει την κίνηση στην αγορά και από την άλλη, μέσω των αναγκαίων παρεμβάσεων, να δώσει μια πρώτη εικόνα για τη μελλοντική πόλη όπως την οραματίζεται και την περιγράφει ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου με βασικό εργαλείο τη «Μελέτη Ανάπλασης Παλιάς Πόλης».

Η περιοχή που επιλέχθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, βρίσκεται εντός των τειχών της πόλης, έχει έντονα εμπορικό χαρακτήρα και γειτνιάζει με αρκετά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας όπως κτήρια αλλά και δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, η εμπορική περιοχή παρέμβασης οροθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ, ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Η περιοχή για την οποία προτείνεται η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου αφορά στις οδούς Αβέρωφ (τμήμα) – Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (τμήμα) – Σμύρνης – Ρούσου Χούρδου – Κοζύρη – Τσαγκαράκη – Γιαννιτσών (τμήμα). Τα έργα που θα απαιτηθούν για την προτεινόμενη αναβάθμιση του ως άνω δημόσιου χώρου χωρίζονται σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες υποέργων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση