HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Γαλλία: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας

Kοντά στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας σήμερα κοντά στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι, όπου ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται αργότερα να παρουσιάσει τη Γαλλία ως έναν επενδυτικό προορισμό απευθυνόμενος σε στελέχη διεθνών ομίλων.

Δεκάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τους αστυνομικούς των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών να τους εμποδίζουν τον δρόμο προς το Ανάκτορο.

22154952

«Είμαστε ακόμη εδώ, αυτό δεν έχει τελειώσει», είπε ο Ζιλ Λε Μόιν που βρισκόταν μεταξύ του πλήθους, την ώρα που άλλοι κατήγγειλαν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Το κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που διαρκεί περισσότερες από 6 εβδομάδες έχει προκαλέσει χάος στα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στη γαλλική πρωτεύουσα, έχει περιορίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έχει μειώσει τα εισοδήματα εμπόρων, ξενοδόχων και εστιατόρων.

Εντούτοις, οι απεργοί φαίνεται πως χάνουν τον ενθουσιασμό τους, αφού η κυβέρνηση Μακρόν έκανε παραχωρήσεις σε θέματα όπως η ηλικία συνταξιοδότησης, ενώ οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι και με οικονομικές πιέσεις προκειμένου να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

22154947

Η συνδικαλιστική ένωση UNSA, που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των εργαζομένων της εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό και τα λεωφορεία στο Παρίσι, ανέφερε ότι τα μέλη της σταματούν την απεργία τους σήμερα, ωστόσο συνεχίζουν να αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση