HomeΚΡΗΤΗΓ. Χατζημαρκάκης: Ξεκινάμε ανοικτή γραμμή διαλόγου

Γ. Χατζημαρκάκης: Ξεκινάμε ανοικτή γραμμή διαλόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έναρξη επαφών με στόχο την σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ποδηγετήσεις, αποφάσισαν οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες κατά το προσυνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

“Από σήμερα ξεκινά μια ανοικτή γραμμή διαλόγου με όλες τις δυνάμεις που αναδείχθηκαν από την κεντροαριστερά μέχρι την κεντροδεξιά. Θα κάνουμε πολλές συναντήσεις και συζητήσεις όλο το καλοκαίρι, με χαλαρό τρόπο, για να γνωριστούμε και να καταγράψουμε κοινά σημεία και διαφορές. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε μια σύμπραξη που δεν καπελώνει κανένα και όλοι θα έχουν τη δική τους διακριτή παρουσία, αλλά θα είμαστε κάτω από την ίδια ομπρέλα”, τόνισε ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης, δίνοντας το στίγμα, των αποφάσεων του προσυνεδρίου και συμπλήρωσε: “Είμαστε πεπεισμένοι πως ο δικομματισμός και ο διπολισμός βρίσκονται υπό κατάρρευση και πως σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν. Το σύστημα αυτό είχε μονάχα αρνητική επίδραση στην ελληνική πολιτική και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία. Εμείς, θέλουμε να αντιπροσωπεύσουμε τον κόσμο της εργασίας και την παραγωγική μεσαία τάξη, η οποία θα πρέπει να είναι κινητήρια δύναμη για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε υπέρ των συμμαχιών με άλλα κόμματα αφού θα προηγηθούν βέβαια οι απαραίτητες διαβουλεύσεις”.

Στο προσυνέδριο συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ αποφασίστηκε πως κατά τη θερινή περίοδο θα προχωρήσουν τα οργανωτικά θέματα του κόμματος και ο καταμερισμός εργασίας για την παραγωγή προτάσεων κατά τομείς, που θα κατατεθούν στο ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο, προκειμένου να αποτελέσουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ στις εργασίες του προσυνεδρίου παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκ μέρους της Δράσης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Φίλιππος Δραγούμης, η Συνεκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πετεινάκη, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κόμματος Πειρατών Θανάσης Γούναρης, ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ Σταύρος Καράμπελας, από την πολιτική κίνηση “Ελλάδα Εμείς” ο κ. Σταύρος Καρβούνης, ο Πρόεδρος του Κόμματος Συνταξιούχων Ελλάδας Δημήτρης Ανδρεαδάκης και ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας Νίκος Μουλίνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση