HomeΚΟΣΜΟΣΛίβανος: Πεδίο μάχης η Βηρυτός – Εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες συλλήψεις

Λίβανος: Πεδίο μάχης η Βηρυτός – Εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες συλλήψεις

Δείτε εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό μετά τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής με δακρυγόνα και αύρες νερού κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

377 άνθρωποι δέχθηκαν ιατρική φροντίδα επιτόπου ή διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία μετά τα επεισόδια στην περιοχή του κοινοβουλίου και της πλατείας των Μαρτύρων, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης στον Λίβανο, σύμφωνα με απολογισμούς του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού και της πολιτικής προστασίας που συνέθεσε το AFP.

APTOPIX Lebanon Protests

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα στη Βηρυτό

Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν, στην πιο βίαιη ημέρα από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, αλλά στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Οι διαδηλωτές σε μηνύματά τους που αναρτήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα κοντά στο κοινοβούλιο, την περιοχή από την οποία ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια, που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από τις ανταποκρίσεις ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και διεθνών ΜΜΕ.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στα τέλη Οκτωβρίου, κατακρίνει την πολιτική τάξη, την οποία κατηγορεί για διαφθορά και ανικανότητα, και αξιώνει μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες και προσωπικότητες ανεξάρτητες από τα παραδοσιακά κόμματα.

Τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου σημαδεύτηκαν από βανδαλισμούς κατά τραπεζών και ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης. Η λαϊκή οργή έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω της γρήγορης επιδείνωσης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες και των δρακόντειων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις αναλήψεις από τις τράπεζες, οι οποίες κατηγορούνται για συνέργεια με την κυβέρνηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση