HomeΕΛΛΑΔΑΣεισμός στην Κεφαλονιά: Περιμένουμε μετασεισμό ακόμη και 4,5 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κεφαλονιά: Περιμένουμε μετασεισμό ακόμη και 4,5 Ρίχτερ

Λέει ο Τσελέντης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σεισμό της Κεφαλονιάς μιλώντας για ενδεχόμενο μετασεισμών μετά τα 4,8 Ρίχτερ αναφέρθηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Άκης Τσελέντης εκτίμησε πως θα σημειωθούν μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί του Ιονίου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Επιπλέον, προειδοποίησε τους οδηγούς για κατολισθήσεις, ενώ εξήρε το γεγονός πως επικοινώνησε άμεσα μαζί του ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για το σεισμό στην Κεφαλονιά

Θ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 19/01/2020 04:52, AΣΘENH,M=4.8,EΠIK:261 XΛM. Δ AΘHNAΣ, 22 XΛM. N THΣ IΘAKHΣ: ΓI-EAA

Έγινε κοντά στον Πόρο Και επειδή το εστιακό βάθος είναι μικρό εννιά περίπου χιλιόμετρα Πρέπει να περιμένουμε κάποιος μετασεισμούς Το φαινόμενο το παρακολουθούμε μια και την περιοχή την έχουμε γεμίσει με όργανα και δε μας ξεφεύγει τίποτα καλή σας μέρα. Όσοι οδηγείτε επειδή τα πρανή απότομα να έχετε το νου σας για τυχόν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Επειδή δεν έχουμε ικανό αριθμό «μετασεισμών» Ενώ θα έπρεπε να έχουμε λόγω του μικρού εστιακό βάθος πρέπει να έχουμε το νου μας η περιοχή είναι καλά δομημένη και δεν έχει πρόβλημα με τέτοια μεγέθη ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα αλλά τα πρανή είναι απότομα μπορεί να έχουμε πτώση βράχων θέλει προσοχή Πάντως το παρακολουθούμε

Δυστυχώς Όπως βλέπετε δεν έχουμε Τους μετασεισμούς που περιμένουμε πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή η συγκεκριμένη δε μας έχει δώσει πάνω από πέντε Αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περιοχή καταλήγουμε ότι ήταν μάλλον ο κύριος αλλά αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό ακόμα και τεσσεράμισι Δηλαδή όλοι η «μετασεισμική» ενέργεια που δε βγήκε να βγει μαζεμένα. Καλή σας μέρα

Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός επικοινώνησε μαζί μου ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας ο Νίκος ο Χαρδαλιάς αυτός ο άνθρωπος με Έχει εντυπωσιάσει για το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που έχει σας υπενθυμίζω ότι ήταν από τους κύριους συντάκτες του νέου νόμου περί πολιτικής προστασίας που πρόσφατα απέκτησε η Ελλάδα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση