HomeHL-SportsΕπιτέλους νίκη εκτός ο ΟΦΗ – 1-2 στη Νέα Σμύρνη

Επιτέλους νίκη εκτός ο ΟΦΗ – 1-2 στη Νέα Σμύρνη

Έχασαν σωρεία ευκαιριών οι νικητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φρένο στο αρνητικό σερί επτά εκτός έδρας αγώνων χωρίς νίκη έβαλε ο ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου  στη Νέα Σμύρνη, καθώς επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου.

Για τον Ιστορικό, ωστόσο, τα δεδομένα είναι πιο σοβαρά και δραματικά. Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη ήττα για τους «κυανέρυθρους», κάτι που αποτελεί ιστορικό «μαύρο» ρεκόρ!

Κοινώς ο Πανιώνιος ουδέποτε μέχρι τώρα σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας δεν κατέγραψε επτά αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να μπορέσουν να πάρουν απολύτως τίποτα!

Έτσι η 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 θα μείνει ως μια μελανί στιγμή στην ιστορία του Πανιωνίου, ο οποίος παραμένει ουραγός με μόλις 6 βαθμούς.

Αυτή η νέα αποτυχία έφερε μεγάλη γκρίνια και έντονες αποδοκιμασίες στις τάξεις των φιλάθλων των γηπεδούχων, οι οποίοι τα έβαλαν με τη διοίκηση της ΠΑΕ και ζήτησαν παραιτήσεις.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης περίπου 100 Πανιώνιο συγκεντρώθηκαν έξω από τα επίσημα και φώναζαν συνθήματα κατά των διοικούντων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ο Πανιώνιος είχε τα… χάλια του με όλη την κυριολεξία της λέξης.

Οι γηπεδούχοι χωρίς νεύρο ήταν τυχεροί, που έμειναν μέσα στο… παιχνίδι χάρη στην αστοχία των φιλοξενούμενων.

Δεν είναι υπερβολή, εξάλλου, πως ο ΟΦΗ ήταν αυτός, που κράτησε με ελπίδες τους «κυανέρυθρους» μέχρι τέλους…

Το 0-1 έγινε μόλις στο 8’ από τον Φιγκεϊρέδο και στη συνέχεια οι Κρητικοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα χάνοντας τουλάχιστον άλλα δύο τέρματα μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μισό ο Πανιώνιος έβγαλε μια ολιγόλεπτη αντίδραση και στάθηκε πραγματικά τυχερός ισοφαρίζοντας προσωρινά στο 48’ με τον Μιλόγεβιτς.

Ο ΟΦΗ ανέκαμψε και στο 56’ με υπέροχο τελείωμα του Τσιλιανίδη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο, ο ίδιος τα έκανε… θάλασσα στο καθαρό πέναλτι (χέρι Κόρμπου), με κάκιστη εκτέλεση στο 68’!

Οι Κρητικοί απώλεσαν και άλλες ευκαιρίες, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, αλλά λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο 90’+2 σε προσπάθεια του Αραμπούλι.

Έτσι ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη εκτός έδρας νίκη έπειτα από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στις 31 Αυγούστου 2019.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Μαρινάκης, Φιγκεϊρέδο και Τσιλιανίδης, ενώ από τους ηττημένους, που απογοήτευσαν διεσώθησαν οι Μιλόγεβιτς, Κότνικ και Μασούρας.

Πολύ καλή η διαιτησία του Κατσικογιάννη (Ηπείρου), χωρίς προβλήματα οι βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Στεφανής (Καρδίτσας). Τέταρτος ήταν ο Περράκης (Αθηνών). Δεν χρειάστηκαν οι VAR Κουμπαράκης (Θράκης) και AVAR Τσαμούρης (Πειραιά).

Κίτρινες: 16’ Εμμανουηλίδης, 32’ Ντομίνγκες, 62’ Σταυρόπουλος, 68’ Κόρμπος, 82’ Παπανικολάου – 13’ Μεγιάδο, 51’ Φιγκεϊρέδο, 60’ Βαζ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Μασούρας, Σαραμαντάς (46’ Κιάκος), Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Οικονομίδης (46’ Παπανικολάου), Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (78’ Γρίβας), Αραμπούλι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Στάικος, Μεγιάδο, Βαζ (77’ Μάνος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο (88’ Μπράουν), Φιγκεϊρέδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση