HomeΚΡΗΤΗΜε την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της παρουσίας στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 που γίνεται στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με την Ελίζα Φερέιρα, Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων.
Ο κ. Αρναουτάκης και η κα Φερέιρα υπήρξαν συνάδελφοι ευρωβουλευτές για μια πενταετία και είχαν συνεργαστεί αποτελεσματικά διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας στην προώθηση θεμάτων περιφερειακής πολιτικής.

Στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και τις νέες προτεραιότητες για το ταμείο συνοχής, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή καθώς και το νέο ΕΣΠΑ και τους κανόνες που η Ε.Ε. προωθεί, με επίκεντρο πάντα την περιφερειακή ανάπτυξη που αποτελεί το κλειδί για την ευρωπαϊκή συνοχή.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαία Επίτροπος χειρίζεται το νέο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που είναι ένα σημαντικό εργαλείο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, που παρουσιάστηκε από την Ε.Ε. πρόσφατα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση