HomeΚΡΗΤΗΜε τον Γ.Γρ. του ΕΟΤ συναντήθηκε η Μαρία Μπιρλιράκη

Με τον Γ.Γρ. του ΕΟΤ συναντήθηκε η Μαρία Μπιρλιράκη

Συζητήθηκαν τα θέματα τουρισμού του Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου η Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης κ. Μπιρλιράκη επισκέφτηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ. Πρόκειται για την πρώτη θεσμική συνάντηση στην οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για πολλά θέματα του τουρισμού στο Ρέθυμνο και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και για τις παγκόσμιες τάσεις και αγορές.

Ο κ. Φραγκάκης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον τρόπο εργασίας και διαχείρισης των θεμάτων του τουρισμού από τον Δήμο Ρεθύμνης και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης. Η κ. Μπιρλιράκη είχε την ευκαιρία να του αναλύσει την πορεία της Επιτροπής από το 2007 έως σήμερα και τους στόχους που έχουν τεθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο (marketing plan) του 2020. Ο κ. Φραγκάκης ήταν ήδη ενήμερος, καθώς το εν λόγω σχέδιο έχει εγκριθεί από τον ίδιο, όπως και όλες οι αποφάσεις του Δήμου Ρεθύμνης που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τρία θέματα. Το πρώτο θέμα αφορούσε τους στόχους και το επιχειρησιακό σχέδιο για τον τομέα του τουρισμού. Στο θέμα αυτό υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων όσον αφορά τη στροφή προς τις νέες αγορές, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, το Ισραήλ και το Ιράν. Οι αγορές αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες και θέτουν νέες προκλήσεις για τον τουρισμό.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στο σημείο αυτό ο κ. Φραγκάκης ανέφερε αναλυτικά ποιες εκθέσεις δουλεύονται περισσότερο από τον ΕΟΤ, ενώ η κυρία Μπιρλιράκη αναφέρθηκε στις εκθέσεις στις οποίες στοχεύει το Ρέθυμνο για εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό. Ο κ. Φραγκάκης εντυπωσιάστηκε από τις διαύλους επικοινωνίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ρεθύμνης με την Κίνα και την Αμερική.

Τέλος, αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα σημεία όπου ο ΕΟΤ μπορεί να βοηθήσει το Ρέθυμνο. Ο κ. Φραγκάκης κάλεσε τον Δήμο Ρεθύμνης να συμμετάσχει στην έκθεση για τον γαμήλιο τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020 στη Ρόδο. Πρόκειται για μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας, στην οποία θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες και φορείς από όλο τον κόσμο για τον γαμήλιο τουρισμό. Επιπλέον ζητήθηκε συνεργασία με τον ΕΟΤ για την παρουσία δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι. Αναφορικά με την πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνης να υλοποιήσει συνέδριο για τον οινοτουρισμό μέσα στο 2020, ο κ. Φραγκάκης εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει ο ΕΟΤ ως συνδιοργανωτής, καθώς θεωρεί ότι ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, το «παρών» έδωσε, εκτός από την κ. Μπιρλιράκη, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνης, κ. Σπανουδάκης. Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Ρεθύμνης απηύθυναν προσωπική πρόσκληση στον κ. Φραγκάκη για το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι και ο ίδιος την δέχτηκε με χαρά, δηλώνοντας ότι θα παραστεί εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής και εποικοδομητικής αυτής συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό στο Ρέθυμνο. Ο Γενικός Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έδωσε την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή για να παρακολουθεί τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ρεθύμνης και να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Η κ. Μπιρλιράκη μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ θα παραμείνει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο συνέδριο επιχειρηματικού σχεδιασμού Αυτοδιοίκησης και να συναντήσει και άλλους φορείς που άπτονται των καθηκόντων της.