HomeHL-9Ορατότης μηδέν – Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο Οροπέδιο

Ορατότης μηδέν – Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο Οροπέδιο

Πυκνή ομίχλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό από Οροπέδιο Λασιθίου προς Κερά, λόγω της χαμηλής ορατότητας,λόγω της πυκνής ομίχλης.
82850989_10221143777245141_8697981598206787584_n
Ο δήμαρχος Οροπεδίου με ανακοίνωση του στο facebook προειδοποιεί και συμβουλεύει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η ομίχλη μειώνει την ορατότητα του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι κατά την οδήγηση. Για τον λόγο αυτόν, ο οδηγός πρέπει να έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και να οδηγεί προσεκτικά και με χαμηλή ταχύτητα για να μη διακινδυνεύσει η ασφάλειά του, αλλά και των άλλων.

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. ανάβουμε τα φώτα ομίχλης, όταν η ορατότητα είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Θα πρέπει να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, μιας και η χρήση των φώτων καταναλώνει περισσότερα καύσιμα.

– Πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση, ελέγχουμε ότι ανάβουν τα εμπρός (αν υπάρχουν) και τα πίσω φώτα ομίχλης.
– Τα φώτα ομίχλης πρέπει να κοιτούν προς τα κάτω.
– Όταν οδηγούμε σε ομίχλη, διατηρούμε πάντα απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
– Ποτέ δεν ακολουθούμε τα πίσω φώτα του προπορευόμενου οχήματος, γιατί έτσι μπορεί να το πλησιάσουμε επικίνδυνα.
– Όταν δεν έχουμε καθόλου ορατότητα στις διασταυρώσεις, κατεβάζουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να ακούσουμε τα οχήματα που έρχονται. Αν δεν είμαστε σίγουροι, είναι προτιμότερο να σταματήσουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
– Μόλις βελτιωθεί η ορατότητα στον δρόμο, κλείνουμε τα φώτα της ομίχλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση