HomeHL-HealthΠρώτα κρούσματα του νέου ιού τύπου Sars σε Ταϊλάνδη και Ιαπωνία

Πρώτα κρούσματα του νέου ιού τύπου Sars σε Ταϊλάνδη και Ιαπωνία

O νέος ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί με ταχύτητα σε διεθνές επίπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό που έχει εντοπιστεί στην Κίνα, μόλις λίγες ημέρες μετά από ανάλογη ανακοίνωση και από την Ταϊλάνδη για την καταγραφή ενός κρούσματος και στη δική της επικράτεια.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις ενός τριαντάρη από τη νομαρχία Καναγκάουα, πολύ κοντά στο Τόκιο, έδειξαν πως έχει μολυνθεί από τον ιό, εξήγησε το υπουργείο. Ο άνδρας είχε ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Βουχάν, όπου καταγράφεται ξέσπασμα κρουσμάτων πνευμονίας που πιστεύεται από νέο στέλεχος κοροναϊού, διευκρίνισε.

Τα κρούσματα σε Ταϊλάνδη και Ιαπωνία είναι τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά εκτός Κίνας.

Νέος τύπος κοροναϊού ευθύνεται για την μυστηριώδη πνευμονία στην Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι ο νέος ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί με ταχύτητα σε διεθνές επίπεδο, παροτρύνοντας τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο να επαγρυπνούν για την εμφάνιση κρουσμάτων του.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από τον ιό και αυτό που απασχολεί τους επιστήμονες είναι να διαπιστώσουν εάν υπάρχει το ενδεχόμενο της μετάδοσής του από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι κοροναϊοί είναι μια οικογένεια με μεγάλο αριθμό ιών που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες στους ανθρώπους, στις περισσότερες περιπτώσεις όχι ιδιαίτερα σοβαρές, όμως κάποιοι τύποι τους έχουν προκαλέσει μεγάλες επιδημίες, όπως ο Sars (Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) και ο Mers (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής).

Ο SARS, είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου 650 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ το 2003.

ert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση