HomeHL-GreeceΣΥΡΙΖΑ για Σακελλαροπούλου: Θα κινηθούμε με σοβαρότητα

ΣΥΡΙΖΑ για Σακελλαροπούλου: Θα κινηθούμε με σοβαρότητα

Και θεσμική υπευθυνότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας» θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την στάση του για το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Απαντώντας στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο ανακοίνωσε ότι προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε άτυπη ενημέρωσή του υποστηρίζει:

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.

Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό.

Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Οπως έγινε γνωστό, αύριο στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για αποφάσεις.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Γ. Κατρούγκαλος με δήλωσή του στον ΑΝΤ-1 μίλησε με θετικά λόγια για το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, λέγοντας πως την εκτιμά, αν και διευκρίνισε πως αποτελεί προσωπική του άποψη και πως θα προτιμούσε να προτείνει ο πρωθυπουργός τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Βήμα ότι θα είναι τέτοια η πρότασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δύσκολα θα μπορούσαν να αρνηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση Μητσοτάκη εμπεριέχει πράγματι βαθμό δυσκολίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στις 17.10.2018 προήχθη στον βαθμό του Προέδρου του Δικαστηρίου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με πρόταση του τότε υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου προς το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και την όρισε ως την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην ηγεσία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση