HomeHL-SportsΟ ΠΑΟΚ 4-1 τον ΟΦΗ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ 4-1 τον ΟΦΗ στην Τούμπα

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο νίκες προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζευγάρωσε τις νίκες του… Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει από το απόγευμα της Τετάρτης  ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 4-1 του ΟΦΗ στην Τούμπα.

Μετά το υπέρ του 0-3 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα υπέταξε και στη ρεβάνς τους Κρητικούς και συνεχίζει στο θεσμό, στοχεύοντας στη διατήρηση των κεκτημένων τριών διαδοχικών ετών.

Οι Κρητικοί από την άλλη, στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το σαββατιάτικο  ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέλκα, που σκόραρε δις, έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Λάμπρου, που επίσης σκόραρε πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων, ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε και ο Σφιντέρσκι. Από εκεί και πέρα, θετική παρουσία είχαν και οι Ίνγκασον και Μαουρίσιο (όσο αγωνίστηκε).

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάνος έκανε ό,τι μπορούσε για τον ΟΦΗ αλλά και αυτός χάθηκε στη γενική μετριότητα μιας ομάδας που δεν προέβαλε καμία αντίσταση στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ καλά πάντως τα πήγε και ο Κοροβέσης ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 πριν αντικατασταθεί στην ανάπαυλα.

Ιδανικά ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 12′ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με υπέροχη προσπάθεια και γκολ του Λάμπρου, το οποίο ήταν και το πρώτο με τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Εννέα λεπτά αργότερα, μάλιστα, έγινε και το 2-0, με τον Πέλκα να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ από τον Κ. Γιαννούλη. Παρά τα δύο γρήγορα εις βάρος τους τέρματα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και στο 28′ μείωσαν σε 2-1 με τον Κοροβέση.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο, δεν απείληθηκε και είχε δύο καλές στιγμές με Άκπομ (42′) και Πέλκα (45+1′).

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55′ είχαν δοκάρι με τον Λάμπρου ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης, ο Πέλκας από κοντά έγραψε το 3-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΟΦΗ έδειξε να παρατά το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να έχουν ευκαιρία και δοκάρι με Άκπομ και (62′) Πέλκα (64′) αντίστοιχα.

Στο 77′ ο Λάμπρου είδε τον Γουάλι να λέει «όχι» στο σουτ του που επιχείρησε, για να φτάσουμε στο 80′ όταν ο Σφιντέρσκι, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, έγραψε το 4-1.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Κρητικούς, όταν στο 87′ ο Βαζ μπήκε στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ.

Διαιτητής ήταν ο Βρέσκας (Πιερίας), με βοηθούς τους Βασιλόπουλο (Έβρου) και Δίπλαρη (Καρδίτσας). Τέταρτος ήταν ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

Κίτρινες: 89′ Μιχαηλίδης – 74′ Μαρινάκης, 90+1′ Μπολάκης

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα (74′ Μιχαηλίδης), Δ. Γιαννούλης, Ντάγκλας Αουγκούστο, Μαουρίσιο (59′ Εσίτι), Λάμπρου, Στοχ (78′ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπολάκης, Μαρινάκης, Νάστος, Κ. Γιαννούλης, Κοροβέσης (46′ Μπράουν), Σουρνάκης, Στάικος (61′ Μεγιάδο), Νοικοκυράκης, Φερέιρα (83′ Βαζ), Μάνος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση