HomeHL-9Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι παραιτήθηκε η ρωσική κυβέρνηση.

Συζητώντας με τον Ρώσο πρόεδρο μετά την ετήσια ομιλία του τελευταίου ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου και των πολιτικών ελίτ της χώρας, ο Μεντβέντεφ είπε ότι ο Πούτιν υπογράμμισε μια σειρά από «θεμελιώδεις αλλαγές» στο ρωσικό σύνταγμα.

«Οι αλλαγές αυτές, όταν υιοθετηθούν και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις, όπως είπε ο Πούτιν, θα σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνον σε μια σειρά άρθρων του Συντάγματος, αλλά και στην ισορροπία των εξουσιών εν συνόλω», είπε ο Μεντβέντεφ. Θα αφορούν στον εκτελεστικό, νομοθετικό και δικαστικό τομέα, πρόσθεσε. Και συνέχισε: Είναι προφανές σ’ αυτό το πλαίσιο ότι εμείς, ως κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρέπει να παράσχουμε στον πρόεδρο της χώρας μας τη δυνατότητα να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις γι’ αυτό. Και υπ’ αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό να παραιτηθεί η κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεσή της σύμφωνα με το Άρθρο 117 του Συντάγματος».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μεντβέντεφ για την προσφορά του και τον κάλεσε να συνεχίσει το έργο του μαζί με το υπουργικό του συμβούλιο μέχρις ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Όταν γίνει αυτό ο Μεντβέντεφ αναμένεται να αναλάβει το πόστο του αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, θέση που φέρεται να αποδέχθηκε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση