HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Novartis -Ενταση πριν την κατάθεση της Ράικου

Υπόθεση Novartis -Ενταση πριν την κατάθεση της Ράικου

Για τα έγγραφα που έστειλε η Τουλουπάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενταση στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis πριν την κατάθεση της Ελένης Ράικου.

Η κίνηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπακη να στείλει επιλεκτικά, όπως καταγγέλλουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, έγγραφα που ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάππας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του ΚΙΝΑΛ.

Στην αρχή της συνεδρίασης της σημερινής επιτροπής στην οποία αναμένεται να καταθέσει η Ελένη Ράικου ο Θανάσης Πλεύρης και ο Βασίλης Κεγκερογλου αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησαν να υπάρξει αυστηρή επιστολή προς την κ. Τουλουπάκη.

Πλευρης: Η κυρία Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Κεγκερογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η κ.Τουλουπακη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ.Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση