HomeΕΛΛΑΔΑΟ Μητσοτάκης ξεκινάει αύριο την αξιολόγηση των υπουργών

Ο Μητσοτάκης ξεκινάει αύριο την αξιολόγηση των υπουργών

Ποιους θα δει πρώτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει την εξαμηνιαία αξιολόγηση των υπουργών, όπως είχε δεσμευθεί στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και της αξιολόγησης φαίνεται πως εντάσσονται και οι συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένους υπουργούς. Στις συναντήσεις αναμένεται να διαπιστωθούν η αποτελεσματικότητα των υπουργείων, αλλά και ποιοι στόχοι επιτεύχθηκαν και ποιοι έχουν καθυστερήσει.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αύριο Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

Το μπλε ντοσιέ που είχε μοιράσει στους υπουργούς

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τη στιγμή που πήρε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργούς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους. Μάλιστα στις 10 Ιουλίου λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν 18 μπλε ντοσιέ, τα οποία είχαν παραλήπτες τους υπουργούς. Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν.

Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη για να παρακολουθεί τους υπουργούς

Στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε μοιράσει έναν μπλε φάκελο σε κάθε υπουργό με τους στόχους ανά υπουργείο και το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης ως τον Δεκέμβριο. Η επίτευξη αυτών των στόχων και ο χειρισμός των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν θα αξιολογηθούν στο τέλος του έτους και ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αποφασίσει αν θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα.

«Έχω ένα πρόγραμμα και πρέπει να το υλοποιήσω. Θέτω χρονοδιαγράμματα, θέτω στόχους … Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα ήθελα να τα είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα. Υπάρχουν άλλα τα οποία πιστεύω ότι πήγαμε αρκετά καλά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μέσω της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου., τον περασμένο Οκτώβριο.

Aς σημειωθεί ότι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, θεωρούνται οι Χρυσοχοΐδης, Δένδιας, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρωθυπουργός στα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας και Παιδείας

«Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη», ανέφερε.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελίζα Φερέιρα. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδος, Παύλο Τσολακιάν.

Την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ και μετά Νταβός

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ήδη κυκλοφόρησαν σενάρια από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας θα ανακοινώσει το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση