HomeHL-9Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ο Μιχάλης Χωραφάς

Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ο Μιχάλης Χωραφάς

Ο Γιώργος Ταβερναράκης θα καθίσει στην καρέκλα του προέδρου από το 2022 έως και τον Μάιο του 2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και επίσημα ανέλαβε από το βράδυ της Δευτέρας την θέση του προέδρου του Τμήματος Τεχνικού Επιμελητηρίου του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης ο μηχανικός Μιχάλης Χωραφάς.

Το βράδυ της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε η ειδική εκλογική συνεδρίαση στο Ηράκλειο, όπου και επικυρώθηκε και τυπικά η προφορική συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών και του #open tee για μοίρασμα της θητείας του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ για δύο χρόνια.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και παρουσία όλων των εκλεγμένων μελών, με τον Λασιθιώτη μηχανικό να λαμβάνει 31 ψήφους και να κάθεται στην καρέκλα του προέδρου της Διοικούσας μέχρι και το Δεκέμβριο του 2021.

Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο επικεφαλής της παράταξης #open tee Γιώργος Ταβερναράκης ο οποίος και θα καθίσει στην καρέκλα του προέδρου από το 2022 έως και τον Μάιο του 2024 .

Γραμματέας της Διοικούσας αναλαμβάνει ο Γιώργος Αγαπάκης.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην “Α” ο κ. Χωραφάς τόνισε πως “ξεκινά μια νέα ημέρα για το ΤΕΕ/ΤΑΚ στην ανατολή της νέας δεκαετίας. Έχουμε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας των μηχανικών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να σταθούμε δίπλα τους. Και ασφαλώς να είμαστε όλο και πιο χρήσιμοι στους φορείς της αυτοδιοίκησης με τον τεχνοκρατικό μας λόγο. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Αντιπροσωπείας για την εμπιστοσύνη τους και ειδικά τους εκλεγμένους της παράταξής μας αλλά και όλους τους ψηφοφόρους που στήριξαν την Δ.Κ.Μ. στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουμε είναι μεγάλη και πιστεύουμε ότι θα την φέρουμε εις πέρας”.

Ο Μ. Χωραφάς έρχεται να διαδεχθεί στην προεδρεία την Ειρήνη Βρέντζου από την ΑΜΑΚ, παράταξη που αν και πρώτευσε στην εκλογική διαδικασία του περασμένου Νοεμβρίου τελικώς έμεινε εκτός “διοικητικού νυμφώνος” του Οργάνου.

Νωρίτερα έγινε η εκλογή του νέου προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σχινάς από το #open tee, αντιπρόεδρος η Μαρία Λυδάκη της ΔΚΜ και Γενικός Γραμματέας ο Ηλίας Σπανάκης του #open tee.

Τα 9 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι: Μιχάλης Χωραφάς, Γιώργος Αγαπάκης, Χαρά Τριαματάκη, Γιώργος Ταβερναράκης, Μηνάς Μανιαδής, Ειρήνη Βρέντζου, Κώστας Μπάκιντας, Αντώνης Μαυρογιάννης και Γιάννης Κλάδος.

 

Όπως είναι γνωστό, το κρίσιμο ζήτημα των συνεργασιών άνοιξε μετά τις τελευταίες εκλογές του
ΤΕΕ /ΤΑΚ καθώς καμία παράταξη δεν κατάφερε να αποσπάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων από τον οποίο δεν στάθηκε
δυνατό να δοθεί συνέχεια στη συνεργασία της ΑΜΑΚ (που είναι πρώτη σε ψήφους και με ισχυροποιημένα εκλογικά ποσοστά) και την παράταξη OpenΤΕΕ καθώς όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο δράσης και λειτουργίας.

Μετά από μια αρκετά δαιδαλώδη διαδρομή τριμερών συζητήσεων τελικά Δ.Κ.Μ. και ΟpenTEE συντόνισαν τον βηματισμό τους για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκτοπίζοντας την πρώτη σε ψήφους ΑΜΑΚ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση