HomeΚΟΣΜΟΣΛιβύη: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη ζήτησε ο Χάφταρ για να σκεφτεί τη συμφωνία εκεχειρίας

Λιβύη: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη ζήτησε ο Χάφταρ για να σκεφτεί τη συμφωνία εκεχειρίας

Πρόοδος αλλά όχι συμφωνία για κατάπαυση πυρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε καλό δρόμο μεν, αλλά χωρίς επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη βρίσκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Μόσχα.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι ορισμένες πλευρές που μετέχουν στη σύγκρουση υπέγραψαν την κατάπαυση πυρός. Όμως ο στρατάρχης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι την Τρίτη το πρωί για να σκεφτεί τη συμφωνία.

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και των εκπροσώπων του Χαλίφα Χάφταρ διεξάγονται στη Μόσχα, ενώ Ρωσία και Τουρκία παροτρύνουν τις δύο πλευρές να υπογράψουν εκεχειρία και να τερματίσουν τον πολύμηνο πόλεμο, ετοιμάζοντας το έδαφος για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία για την κατάπαυση πυρός προβλέπει εκεχειρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτονται ότι θα προσπαθήσουν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση