HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Γύρισε ο κόσμος ανάποδα, εσύ μπλε γραβάτα, εγώ κόκκινη

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Γύρισε ο κόσμος ανάποδα, εσύ μπλε γραβάτα, εγώ κόκκινη

Έκλεισε ο κύκλος επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα και τον εκλογικό νόμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα και τον εκλογικό νόμο.

Με τη συνάντηση με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα και τον εκλογικό νόμο.

Ο κ.Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον κ.Κουτσούμπα στο γραφείο του στη Βουλή με ένα ενδυματολογικό σχόλιο.

“Γύρισε ο κόσμος ανάποδα, εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη” είπε ο πρωθυπουργός στον γραμματέα του ΚΚΕ.

“Χθες το βράδυ γύρισα, ήμουν στο Λονδίνο. Είχαμε συνεδρίαση της κομματικής οργάνωσης εκεί” απάντησε ο κ.Κουτσούμπας.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι εν όψει ψήφου αποδήμων όλα τα κόμματα προφανώς και θέλουν να ενημερώσουν τους κατοίκους του εξωτερικού. Ο κ.Κουτσούμπας σημείωσε ότι ζουν πολλοί Έλληνες στη Μεγάλη Βρετανία και είπε στον πρωθυπουργό: “Εγώ πρώτη φορά πήγα Λονδίνο”, γεγονός που προκάλεσε την απορία του κ.Μητσοτάκη: “Δεν έχεις ξαναπάει ποτέ;” τον ρώτησε.

Βεβαίως από τη συνάντηση δεν αναμένετο να υπάρξει κάποια συναίνεση ούτε στα εθνικά θέματα, δεδομένης της στάσης του ΚΚΕ κατά του ΝΑΤΟ και κατά της συμμαχίας με ΕΕ, αλλά και κατά του East Med, ενώ ο Περισσός διαφωνεί με την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Και πράγματι ο κ.Κουτσουμπας εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τα ελληνοτουρκικά, τον εκλογικό νόμο και για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τη δολοφονία Σουλεϊμανι, όχι γιατί η Ελλάδα υποστηρίζει το ιρανικό καθεστώς αλλά επειδή υπήρξε κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είπε.

news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση