HomeΚΡΗΤΗΠροβολή ντοκιμαντέρ για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Όμιλος Φίλων Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» Κρήτης (ΟΦΙΝΠΚ) διοργανώνει σειρά προβολών – εκδηλώσεων σε όλους τους νομούς της Κρήτης του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης – Γρηγόρης Λαμπράκης» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την έρευνα. Στο ντοκιμαντέρ συνεργάστηκαν οι ιστορικοί Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου και Στράτος Δορδανάς.

Το ντοκιμαντέρ αυτό αφηγείται μέσα από μαρτυρίες, σπάνια φωτογραφικά αρχεία και κινηματογραφικά ντοκουμέντα τη σύνθετη πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο φακός του Στέλιου Χαραλαμπόπουλο ξυπνά μνήμες από την ταραγμένη ζωή ενός πολιτικού που αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγώνα και στάσης ζωής και προσεγγίζει αθέατες όψεις της πολύπλευρης δράσης του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ιατρική και την πολιτική καθώς επίσης και το τραγικό του τέλος από το ακροδεξιό παρακράτος της εποχής. Η δολοφονία του έδωσε την αφορμή για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην ημιτελή άνοιξη του πολιτισμού και των κινημάτων της δεκαετίας του 1960.

Στο Ηράκλειο  η προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης – Γρηγόρης Λαμπράκης» θα γίνει στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ  την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρα 21:00

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη  Στέλιο Χαραλαμπόπουλο  και  τη συμμετοχή μελών προοδευτικών πολιτικών οργανώσεων της δεκαετίας του 1960 στο Ηράκλειο.

LAMBRAKHS AFISA

Διαφήμιση
Διαφήμιση