Μετά τις καλές συνθήκες των τελευταίων ημερών, ο καιρός «φορά» ξανά τα… βροχερά του.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό, σήμερα Δευτέρα, αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο.

Παράλληλα, θα υπάρξουν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

 

Ο καιρός στην Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα προβλέπονται στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη

Από την Τετάρτη ωστόσο, έρχεται ένα διήμερο κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οπως εκτιμά η ΕΜΥ, από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Τετάρτη, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Για τα φαινόμενα κατά την Τετάρτη, προειδοποίησε τις προηγούμενες ημέρες και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

O γνωστός μετεωρολόγος εστίασε την προσοχή του στην Κρήτη, αναφέροντας ότι θα δεχθεί μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες.

«Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι βροχές στην Κρήτη από την ερχόμενη κυρίως Τετάρτη», γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του. Και συνεχίζει: «Ακριβοθώρητος δείχνει και πάλι να γίνεται ο ήλιος στην Κρήτη από την ερχόμενη εβδομάδα (σ.σ από Δευτέρα 13 Ιανουαρίου) . Όπως φαίνεται οι περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, δείχνουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης αλλά κυρίως από την Τετάρτη έως περίπου και την Παρασκευή να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών και σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που λόγω του κορεσμένου από τις πολλές βροχές έδαφος κυρίως στην Κρήτη, είναι δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα! Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις χοντρικά πάνω από τα 1.500 περίπου μέτρα! ».

 

Για τη νέα κακοκαιρία οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι “Μετεωκρήτες” αναφέρουν τα εξής:

Δυστυχώς παίρνουμε ένα από τα χειρότερα σενάρια όσον αφορά την κακοκαιρία που ξεκινάει από την Τρίτη! Πολύωρες κι έντονες βροχοπτώσεις, σε μια κακοκαιρία που δείχνει να μας απασχολεί για 4 ή 5 μέρες (με σκαμπανεβάσματα στις εντάσεις των φαινομένων) και ν’ απασχολεί σε Πανελλαδικό επίπεδο κυρίως την Κρήτη!

Κάτι ακόμα πιο σοβαρό …Τα επίπεδα των χιονοπτώσεων θα ξεκινούν από αρκετά μεγάλα υψόμετρα (1600-1800μ) κι όταν βλέπουμε ότι στα 1200 -1300μ έχει ένα δύο μέτρα χιόνι, η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη!

Φωνάζουμε εδώ και μέρες κι όσο πλησιάζουμε και βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, συστήνουμε μεγάλη προσοχή! Οι αρμόδιοι φορείς κι όλοι μας, πρέπει να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κι αυτοπροστασίας! Λογικά, μιας και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το νησί μας, η ονομασία θα συστήναμε να έχει κρητικό όνομα.

Εμείς ανεπίσημα θα την ονομάσουμε “Αρετούσα” κι ας ελπίσουμε να περάσει χωρίς πολλά προβλήματα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση