HomeHL-SportsΑστέρας Τρίπολης ΟΦΗ 2-0

Αστέρας Τρίπολης ΟΦΗ 2-0

Με δύο πέναλτι του Μπαράλες, οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-0 του ΟΦΗ που χάνει έδαφος στη «μάχη» των πλέι οφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο νικητής στην κυριακάτικη  αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» καθώς τον κέρδισε με 2-0 για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και από μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τέλος κάθε ημιχρόνου από τον Μπαράλες, επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Έτσι έφτσαν τους 18 βαθμούς και ναι μεν διατηρήθηκαν στη δωδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο αύξησαν τη διαφορά τους από τους ουραγούς Παναιτωλικό και Πανιώνιο, ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη, που είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους και δείχνουν να περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε τα ηνία στο πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Σωτηρίου εκτός από ένα σουτ του Ματρικάρντι στο 15′.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Φιγκεϊρέντο (30′, 41′) και Κουτρουμπή (39′).

Για να φτάσουμε στο 45+3′ όταν οι Αρκάδες, κόντρα στη ροή του αγώνα, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες έπειτα από καθαρή παράβαση σε χέρι του Γιαννούλη.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας δύο σημαντικές στιγμές με Μαρκ Φερνάντεθ (47′) και Βαλιέντε (50′).

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παγώσουν» τον ρυθμό, με τους Κρητικούς να παίρνουν την κατοχή αλλά να μη μπορούν να διασπάσουν την τριπολιτσιώτικη άμυνα.

Και αφού στο 82′ απέιλησαν με τον Σεμέντο, στο 89′ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Δράστης ξανά ο Μπαράλες ο οποίος με νέο πέναλτι (υποδείχθηκε σωστά από τον ρέφερι Σιδηρόπουλο με χρήση VAR για μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Νέιρα) διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο Μπαράλες ήταν ο πολυτιμότερος των νικητών ενώ εξαιρετικά τα πήγαν και οι Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ και Ματρικάρντι.

Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι παίκτες του ΟΦΗ βρέθηκαν σε κακή μέρα με τον Σεμέντο να είναι εκείνος που ξεχώρισε.

Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και AVAR ο Σαμοΐλης (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Ανδριανός (Αχαΐας).

Κίτρινες: 68′ Μουνάφο, 75′ Ματρικάρντι – 45+2′ Γιαννούλης, 71′ Κουτρουμπής, 90+3′ Νάστος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Άνχελ Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (73′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (67′ Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (83′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος (81′ Μάνος), Μεγιάδο, Νέιρα (88′ Νάστος), Βαζ (73′ Φερέιρα), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση