HomeHL-WorldΚατάρριψη Boeing στο Ιράν: Γάλλοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα μαύρα κουτιά

Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Γάλλοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα μαύρα κουτιά

Επικοινωνία Μακρόν-Ζελένσκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προχωρούν οι έρευνες για την αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών του Boeing, παρά την αποκάλυψη πως ήταν οι Φρουροί της Επανάστασης που το κατέρριψαν στο Ιράν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα ότι Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα βοηθήσουν στην αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών του ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράν, ανακοίνωσε το γραφείο του Ζελένσκι.

Ο Μακρόν είπε στον Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η Γαλλία ξεκίνησε επίσημη διαδικασία για την έναρξη μιας διεθνούς έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, προσθέτοντας ότι ο Μακρόν συμφώνησε να επισκεφθεί το Κίεβο.

Το Ιράν κατέρριψε το Boeing – Το πέρασε για πύραυλο Κρουζ

Από τα πρώτα 24ωρα η διεθνής κοινότητα και δη οι χώρες που διέθεταν πολίτες στο μοιραίο Boeing, μεταξύ των 176 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, εμφανιζόταν διστακτική ως προς τα αίτια της πτώσης.

Ήταν το Πεντάγωνο που έδωσε την πληροφορία πως ένας πύραυλος εδάφους αέρος του Ιράν ήταν εκείνος που κατέρριψε το αεροσκάφος των ουκρανικών αερογραμμών. Λίγο αργότερα, διέρρευσε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο φαίνεται το αεροπλάνο να βάλλεται στον αέρα από πύραυλο.

«Μακάρι να πέθαινα και να μην ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου ατυχήματος», δήλωσε ο επικεφαλής μεραρχίας Αμιραλί Χατζιζαντέχ στο Ιράν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Φρουροί μπέρδεψαν το ουκρανικό αεροσκάφος για πύραυλο Κρουζ και το κατέρριψαν με πύραυλο μικρού βεληνεκούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση