HomeΕΛΛΑΔΑΚουκάκι: Μπαίνουν μέσα στην κατάληψη της Ματρόζου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κουκάκι: Μπαίνουν μέσα στην κατάληψη της Ματρόζου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας στο ανακαταληφθέν κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι.

Εδώ και λίγα λεπτά (από τις 7 μ.μ.), αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν μέσα στο υπό νέα κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, ενώ αναμένεται κάτι ανάλογο να συμβεί σε λίγο και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Η προσπάθειά τους είναι δύσκολη και ακόμα (7.30 μ.μ.) δεν έχουν καταφέρει να μπουν μέσα στη διώροφη οικία.

Φαίνεται πως οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ επιχειρούν να κόψουν την πόρτα του κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι με τη χρήση τροχού. Drone της ΕΛ.ΑΣ. πετούν πάνω από το σημείο, αλλά και από την κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου 21.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες και καδρόνια εναντίον τους προκειμένου να τους αποτρέψουν. Όπως αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αστυνομικοί δέχονται ακόμη και έπιπλα, αλλά και μπογιές από τους καταληψίες στο Κουκάκι.

Ανακατάληψη από αντιεξουσιαστές σε δύο κτίρια στο Κουκάκι

Η ανακατάληψη έγινε νωρίς το απόγευμα στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, με συνολικά 50 άτομα αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν στα δύο κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τα κτίρια, ενώ προχώρησαν και σε εννέα προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται επιχείρηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου στο Κουκάκι και εκεί κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Το οδόστρωμα έξω από το κτίριο στο Κουκάκι είχε καλυφθεί από λευκό χρώμα, καθώς οι αντιεξουσιαστές χρησιμoποίησαν πυροσβεστήρες προκειμένου να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο κτίρια είναι σφραγισμένα από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην οδό Ματρόζου έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έκλειναν τα παράθυρα του κτιρίου και εισέβαλαν σε αυτό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση