HomeCity GuideΞενάγηση στο Μουσείο από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών

Ξενάγηση στο Μουσείο από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών

Με ξεναγό την Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν, τα μέλη , οι φίλες και οι φίλοι την ξενάγηση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.

Στις 05 Ιανουαρίου 2020, με την εθελόντρια ξεναγό και συγγραφέα  Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, η οποία συνεχίζει ακάματη το πολιτιστικό της, εθελοντικό έργο.

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξενάγηση του 2020 όχι μόνον για τα μέλη του Δικτύου αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου» ανέφερε η πρόεδρος Σκεύω Μπιζιώτη αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά.!!

Η ανταπόκριση των συνδημοτών, στην πρόσκληση για μια ακόμη φορά ήταν πέραν κάθε προσδοκίας. Ξεναγήθηκαν 110 άτομα.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με γοητευτικό πρόλογο –παρουσίαση της περιοχής , της θέσης του Μουσείου και η οποία είχε την πρόνοια να μας δείξει άγνωστες σε πολλούς εικόνες όπως: Προμαχώνας Σαμπιονάρα ,Μονή του Αγίου Φραγκίσκου, Πέτρος Φίλαργος- Πάπας Αλέξανδρος ο 5ος. Ο Δούκας του Μποφώρ ,Χουγκιάρ Τζαμί, Επτά μπαλτάδες. Ιωσήφ Χατζηδάκης, ο Ιραδές επέκταση των δικαιωμάτων της συνθήκης της Χαλέπας 1878.Το Πρώτο Μουσείο, η μονόχωρη αίθουσα. Πάτροκλος Καραντινός και σημερινό κτίσμα. Το πεδίον του Άρεως , οι τρεις καμάρες, η Πλατεία Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση