HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Δεν θέλουμε το Ιράκ να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη

Τουρκία: Δεν θέλουμε το Ιράκ να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη

Συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Ιρακινό ομόλογό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια περίοδο που η Βαγδάτη πλήττεται από επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Τεχεράνη και στόχο έχουν αμερικανικές θέσεις, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Ιρακινό ομόλογό του.

Για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ύστερα από τις αλυσιδωτές πυραυλικές επιθέσεις.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί το Ιράκ να μετατραπεί σε ζώνη όπου παραμβαίνουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις», τόνισε με νόημα σε κοινή συνέντευξή του με τον Ιρακινό ομόλογό του, στη Βαγδάτη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ιράκ θα έχει την τουρκική στήριξη.

Ο Μοχάμεντ Αλί Αλ Χακίμ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στόχος των συνομιλιών ήταν να γίνει σαφής η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ιράκ.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε, ακόμη, το θέμα της τρομοκρατίας, με τους φόβους αναζωπύρωσής της μετά τη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ να είναι ορατοί.

Συναγερμός ξανά στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες χτύπησαν την Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία

Νέες σειρήνες ήχησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ιράκ λίγες ώρες αφότου η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Μετά τις πρωινές επιθέσεις της Τετάρτης, δύο ρουκέτες έπληξαν, συγκεκριμένα, την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

«Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν εντός της Πράσινης Ζώνης χωρίς να προκληθούν θύματα. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο ιρακινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση