HomeHL-9Ιός της γρίπης: Νέα κρούσματα στην Κρήτη

Ιός της γρίπης: Νέα κρούσματα στην Κρήτη

Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται η κορύφωση της γρίπης στην Κρήτη, ενώ ήδη μετά την περίπτωση του 17χρονου μαθητή με γρίπη ΑΗ3Ν2 διαγνώστηκαν άλλα 3 άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Σουρβίνο, και οι τρεις είναι από το Ηράκλειο, έχουν ηλικία άνω των 65 ετών και δεν είχαν κάνει το εμβόλιο της γρίπης, αν και θα έπρεπε, αφού αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Αρχίζει το “κύμα” της γρίπης και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε”, σχολίασε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι το “πικ” της γρίπης αναμένεται στις 6-7 Φεβρουαρίου.

Προλαβαίνετε να εμβολιασθείτε

Ο ίδιος είπε ότι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να κάνουν το εμβόλιο μέχρι το τέλος του μήνα, με το δεδομένο ότι χρειάζεται 2-3 εβδομάδες για να δράσει, θωρακίζοντας τον οργανισμό.

“Υπάρχει επάρκεια εμβολίων για όποιον το χρειάζεται” μας είπε ο πρώην πρόεδρος των Φαρμακοποιών του Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης, ενώ ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος ανέφερε ότι λόγω της κακοκαιρίας αυξάνονται οι νοσηλείες στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Εφημερίδα «Πατρίς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση