HomeHL-Culture«Στην καρδιά του ρομαντισμού»

«Στην καρδιά του ρομαντισμού»

Μοναδική συναυλία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια μοναδική συναυλία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,η μεσόφωνος Διαμάντη Κριτσωτάκη και ο βαρύτονος Κωστής Ρασιδάκις, με τη συνοδεία της Λίλυς Δάκα στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν στην καρδιά του ρομαντισμού. Θα ερμηνευτούν τραγούδια του Robert Schumann, της Clara Schumann και του JohannesBrahms.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο Μουσική Δωματίου και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00.

 

Στην καρδιά του ρομαντισμού – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Μέρος Α’

RobertSchumann: FrauenLiebeundLeben, op.42  (Η αγάπη  και η ζωή  μιας γυναίκας)

Κύκλος 8 τραγουδιών σε ποίηση AdelbertvonChamisso

 

Robert Schumann: Dichterliebeop.48  (Ηαγάπητουποιητή)

Κύκλος 16 τραγουδιών σε ποίηση HeinrichHeine

Μέρος Β’

JohannesBrahms: Από τον κύκλοVierernsteGesänge, op.121 N.1 (τέσσερα σοβαρά τραγούδια, βασισμένα σε κείμενα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη).

                                    Nr. 1, Andante

                                    Nr.3,Grave

 

ClaraSchumann: Κύκλος 6 τραγουδιών op.13, σε ποίηση H.Heine, E.Geibel, Fr. Rückert

 

Johannes Brahms: VierDuette, op.28

Βιογραφικά ερμηνευτών

Διαμάντη Κριτσωτάκη

 Η μεσόφωνος ΔιαμάντηΚριτσωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από γονείς μουσικούς και ασχολήθηκε με τη μουσική από τα πρώτα της χρόνια, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας στην παιδική χορωδία της πόλης.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών της στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε το δίπλωμα μονωδίας με δασκάλα τη Σόνια Θεοδωρίδου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές τραγουδιού στη σχολή LeopoldMozartZentrum του Πανεπιστημίου του Augsburg στη Γερμανία με καθηγήτρια την AgnesHabereder – Kottler.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό πλάι σε καθηγητές όπως οι: Frieder Bernius, Karl-Peter Kammerlander, Graham Johnson, Robert White, Ann Murray, Loh Siew Tuan, Carol Richardson Smith, Σόνια Θεοδωρίδου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Νίκο Βασιλείου, Χριστόφορο Σταμπόγλη. Στη Γερμανία συνεργάστηκε με τον οργανισμό διοργάνωσης συναυλιών σε ιδρύματα «Jehudi Menuhin live music now», του οποίου ήταν υπότροφος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές του Θεάτρου του Augsburg όπως “Erwin, das Naturtalent” (του Mike Svoboda), MeetingDido (Dido), Divertimento4Amadeus. Από το 2013 έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική σκηνή στις παραγωγές: «Μάκμπεθ», «Ο κουρέας της Σεβίλλης – Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά σχολεία» ως Ροζίνα, στην «Όπερα της βαλίτσας – Κάρμεν» ως Κάρμεν, «Καρμενσίτας» στο ρόλο της Καρμέλα, «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο ρόλο της KatePinkerton (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), «Ο Βαφτιστικός» στο ρόλο της Κικής και «Κάρμεν» στο ρόλο της Μερσέδες, μια παραγωγή που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Ηρώδειο. Σην καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 συνεργάστηκε με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις παραγωγές «Ζ» και «Βάκχες», ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο ρόλο της Javotte στην όπερα «Μανόν» που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της νέας λυρικής σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, ενώ το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στο Bio-MechanicalFestival στην όπερα του Christian Benvenuti PUNCH και στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου στην όπερα του Pergolesi“La ServaPadrona”. Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι: Λουκάς Καρυτινός, Μύρων Μιχαηλίδης, Γιώργος Αραβίδης, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Νικόλας Βασιλείου, Ανδρέας Πυλαρινός, Ραφαήλ Πυλαρινός, Ηλία Βουδούρη κ.ά.

Επίσης έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Σίμος Κακάλας, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιάννος Περλέγκας, Stephen Langridge, Θωμάς Μοσχόπουλος κ. ά. Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως σολίστ σε συναυλίες και παραστάσεις, ασχολείται και με τη διδασκαλία κλασικού τραγουδιού στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ωδείο ΑΡ.

Κώστας Ρασιδάκις

 Ο βαρύτονος Κωστής Ρασιδάκις, γεννήθηκε το 1965 στη Βραζιλία και μεγάλωσε στην Κρήτη. Πήρε δίπλωμα τραγουδιού το 1999 με άριστα και συνέχισε σπουδές στη Βιέννη. Από το 2001 συνεργάζεται σταθερά με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολλές παραγωγές όπερας, όπως: Boheme, Don Giovanni, Un Capello di Paglia,Le grand Macabre, Carmen, Peter Grimes, I Pagliacci, Werther, Η Φόνισσα,Manon Lescaut,Gianni Schichi από την όπερα Θεσ/κης, Λυσιστράτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και άλλες.

Τραγουδά στις οπερέτες: Απάχηδες των Αθηνών, Θυμήσου εκείνα τα χρόνια, το Μικρόβιο του έρωτα, Ο Βαφτιστικός, η Κρητικοπούλα, η Εύθυμη χήρα, Πικνικ, Θέλω να δώ τον Πάπα, η Νυχτερίδα από την όπερα Θεσ/κης και η Κόρη της καταιγίδος στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμα, πρωταγωνιστεί στις παιδικές παραστάσεις της ΕΛΣ: το Μαγικό βιολί, Ο Κουρέας της Σεβίλης, Κοκκινοσκουφίτσα, Προσοχή, ο πρίγκηπας λερώνει.

Λίλυ Δάκα

 Η ΛίλυΔάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους πιάνο, μουσική και φιλολογία στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στη Γαλλία. (Ωδείο Ηρακλείου «Απόλλων», Ωδείο Atheneaum, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Θερινή Ακαδημία Νίκαιας).

Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία), στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μουσικής δωματίου και της συνοδείας τραγουδιού και συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς. Συμμετέχει συχνά σε εκδηλώσεις μουσικής και λόγου.

Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου από την ίδρυσή του , καθώς και σε Ωδεία του Ηρακλείου.

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

 Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 10 και 12 ευρώ (γενικής εισόδου) και 8 ευρώ (μειωμένου) έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

  1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ https://bit.ly/2ZPfBqM
  1. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00
  1. Από το βιβλιοπωλείοτηςΒικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση