HomeHL-9Ολέθριες συνέπειες από τη μύγα της Μεσογείου

Ολέθριες συνέπειες από τη μύγα της Μεσογείου

Κρούσματα σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως διαπιστώνουν οι αγρότες τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής ευνοούνται μια σειρά από ασθένειες με συνέπεια να…επηρεάζεται η παραγωγή και φυσικά το αγροτικό τους εισόδημα. Ένα από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι και η μύγα της Μεσογείου.

Μιλάμε για ένα έντομο που προσβάλλει τα φυτά λίγο πριν την ωρίμανση, αλλά και κατά τη διάρκεια ωρίμανσης, με ολέθριες συνέπειες.

Οι επιπτώσεις από τις μεγάλες προσβολές της φετινής χρονιάς, φάνηκαν στην παραγωγή, με τους αμπελουργούς να ζητούν τη λήψη μέτρων και τη στήριξη της Πολιτείας.

Είναι ένα έντομο, το οποίο δεν «χτυπά» μόνο τα αμπέλια, αφού προσβολές έχουμε και στα πορτοκάλια, αλλά και σε άλλα φρούτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρούσματα καταγράφονται σε όλη την Κρήτη.

Η μύγα της Μεσογείου είναι ένα πολυφάγο έντομο που προσβάλλει τους καρπούς περισσότερων από 250 ειδών καλλιεργούμενων φυτών.

Στην Ελλάδα απαντάται από την Κρήτη έως και τη Μακεδονία και προκαλεί σοβαρές ζημιές σε οπωρώνες εσπεριδοειδών, αχλαδιάς, ροδακινιάς, μηλιάς κτλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση