HomeHL-SportsΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3

Χωρίς αντίσταση ο ΟΦΗ, ηττήθηκε με 3-0 μέσα στο «Γεντί Κουλέ» από τους Θεσσαλονικείς που «πάτησαν» ήδη τα προημιτελικά του Κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν το ζητουμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να βγάλει αντίδραση μετά το 4-2 από τον Άρη, με το οποίο έσπασε το αήττητο 51 αγώνων, αυτό επιτεύχθηκε με εμφατικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης  στο Ηράκλειο…

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε με 0-3 του ΟΦΗ και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παράλληλα, πήραν ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή  στην Τούμπα για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι Θεσσαλονικείς «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όπου βρέθηκαν να προηγούνται με 0-2 χάρις στα γκολ των Λημνιού και Μπίσεσβαρ για να ακολουθήσει ακόμα ένα από τον Άκπομ στο δεύτερο και να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μίσιτς ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σχεδόν για ένα ημίχρονο σε ρόλο δεκαριού και μοίρασε τρεις ασίστ.

Από εκεί και πέρα, πολύ καλό ματς έκαναν επίσης και οι Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ. Από πλευράς ΟΦΗ ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Τσιλιανίδης που έκανε ό,τι μπορούσε για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα και στο 4′ είχαν μια μεγάλη στιγμή με τον Λημνιό. Οι Κρητικοί ισορρόπησαν κάπως μετά το δεκάλεπτο και στο 18′ απάντησαν στην ευκαιρία του Βολιώτη άσου.

Ωστόσο στο 24′ βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Μίσιτς τροφοδότησε με ωραία μπαλιά τον Λημνιό ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

Στο 32′, μάλιστα, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Σέρβο μέσο ξανά δημιουργό και εκτελεστή τον Μπίσεσβαρ. Έτσι, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με «καθαρό» σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πιο χαμηλές στροφές όμως ήταν και πάλι το αφεντικό. Αφού, λοιπόν, απείλησε με Μπίσεσβαρ (54′) και Άκπομ (58′) στο 63′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Ο Μίσιτς έδωσε νέα ασίστ στον Άγγλο επιθετικό και εκείνος με ιδανικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 77′ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-4 από τον νεοεισελθών Λάμπρου ενώ στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού ο Φιγκεϊρέντο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με τακουνάκι και να μειώσει για τον ΟΦΗ.

Η ρεβάνς της Τούμπας είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 της 15ης Ιανουαρίου.

Διαιτητής ήταν ο Σέζος (Κιλκίς), με βοηθούς τους Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Πάγκαλο (Λασιθίου). Τέταρτος ήταν ο Περράκης (Αθηνών).

Κίτρινες: 71′ Μεγιάδο – 40′ Ίνγκασον

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα (81′ Νοικοκυράκης), Βαζ (60′ Μεγιάδο), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (60′ Φιγκεϊρέντο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον (72′ Μιχάι), Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο (67′ λ.τρ. Λάμπρου), Εσίτι, Λημνιός (72′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Μίσιτς, Άκπομ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση