Την Τετάρτη οι περισσότεροι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ο «Ηφαιστίωνας» όμως παρατείνει τις…διακοπές των παιδιών στον Δήμο Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Οροπεδίου Λασιθίου λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Δήμος Μυλοποτάμου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσου Κλάδου μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου αποφασίστηκε ότι: «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».

Δήμος Ανωγείων

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο ο παιδικός σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το δημοτικό στον δήμο Ανωγείων ενώ η έναρξη των μαθημάτων στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα γίνει κανονικά.

Δήμος Αμαρίου

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου την Τετάρτη 08-01-2020 προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών.

Kανονικά στα σχολεία οι μαθητές στο Ηράκλειο

Παρανόηση υπήρξε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στο Ηράκλειο λόγω λαθεμένης ενημέρωσης που για λίγο μπέρδεψε γονείς, δασκάλους και μαθητές. Έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης του νομού Ηρακλείου και με το Δήμο, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο των σχολείων λόγω καιρικών φαινομένων.

Μοναδική εξαίρεση το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, (δε θα κάνει η Γ’Λυκείου, το υπόλοιπο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά) & 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο, λόγω εργασιών που γίνονται στα σχολικά συγκροτήματα.

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης ανέφερε: «Ύστερα από δημοσιεύματα που δημιούργησαν εύλογη απορία, θα ήθελα να διευκρινίσω, με την ιδιότητα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας, ότι ουδέποτε ελήφθη απόφαση από εμένα για ολικό κλείσιμο των σχολείων αύριο στο Δήμο. Τα μόνα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για σοβαρούς τεχνικούς λόγους και έπειτα από τα σχετικά αιτήματα των διευθυντών τους είναι: το 3ο ΓΕΛ για αύριο Τετάρτη 8/01/2020 και το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Δήμος Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλες οι σχολικές μονάδες (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν αύριο κλειστές.

Αλλαγές στην εξεταστική έφερε ο «Ηφαιστίων»

Προβλήματα και στα πανεπιστήμια έφερε ο «Ηφαιστίων». Με έκτακτη ανακοίνωση της η πρυτανεία του πανεπιστημίου συστήνει στα ακαδημαϊκά Τμήματα να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις προγραμματισμένες εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έκτακτη Ανακοίνωση λόγω καιρικών συνθηκών για την εξεταστική

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλούν απαγορευτικό απόπλου και ματαιούμενες πτήσεις από και προς την Κρήτη, συστήνεται στα ακαδημαϊκά Τμήματα να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις προγραμματισμένες εξετάσεις για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Η υπόλοιπη λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν επηρεάζεται.

Εκ της Πρυτανείας»

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση