HomeΚΡΗΤΗ«Να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες υλοποίησης του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδας»

«Να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες υλοποίησης του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδας»

Ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, eπανέρχεται ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες υλοποίησης του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
«Η δημιουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι έχει δρομολογηθεί μετά την κύρωση από την Βουλή της σχετικής σύμβασης και την εγκατάσταση της εταιρείας που θα το κατασκευάσει και θα το λειτουργήσει σε πέντε (5) χρόνια από σήμερα.
Η μεγάλη εμβέλεια του έργου επιβάλλει την ανάλογη προετοιμασία ώστε η ευρύτερη περιοχή να μπορεί να το υποδεχτεί με όρους βιώσιμης και όχι άναρχης ανάπτυξης και παράλληλης ωφέλειας της τοπικής κοινωνίας.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος Μινώα πεδιάδας αποτελείται από τρεις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Θραψανού, το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) είναι εντελώς αναγκαίο και έπρεπε να ήταν ήδη ολοκληρωμένο αλλά δεν έχει καν ανατεθεί.
Η σπουδαιότητα του ΣΧΟΟΑΠ είναι προφανής και κυρίως το γεγονός ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός ευρύτερου Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Προγράμματος που θα δώσει κατευθύνσεις για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες τόσο του δημόσιου και της Αυτοδιοίκησης όσο και του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα.
Επειδή σήμερα το πρώτο ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της άναρχης ανάπτυξης που θα προκληθεί στη γύρω από το αεροδρόμιο περιοχή, η οποία θα αποφευχθεί μόνο με την εκπόνηση ΣΧΟΟΑΠ και
επειδή χάθηκε μια πενταετία χωρίς να προχωρήσει η απαραίτητη διαδικασία έναρξης του ενώ είχαν δοθεί κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι ανατίθεται η εκπόνηση του ΣΧΟΟΑΠ, με πιο πρόσφατη την δέσμευση και δήλωση του κ.Σπίρτζη

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε και από ποια πηγή τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την εκπόνηση ΣΧΟΟΑΠ;
2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή θα προβείτε για την άμεση έναρξη διαδικασιών ανάθεσης και εκπόνησης ΣΧΟΟΑΠ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση