HomeΣΠΟΡΟΦΗ: Τον «πληγώνουν» οι απουσίες

ΟΦΗ: Τον «πληγώνουν» οι απουσίες

Οι κρητικοί έχασαν στα 6 από τα 9 τελευταία τους ματς, όμως στα περισσότερα κλήθηκαν να ξεπεράσουν σημαντικές απώλειες βασικών τους παικτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν λογίζεται ο ΟΦΗ και η ήττα που γνώρισε από τον Βόλο δεν δύναται να διαγράψει τα όσα έχει πετύχει.  Παραμένει σε τροχιά εξάδας, όμως το αποτέλεσμα του Σαββάτου έδωσε συνέχεια σε ένα αρνητικό ντεμαράζ που παρατηρείται στην  Κρήτη. Στα πρώτα 8 ματς της σεζόν συγκέντρωσαν 16 βαθμούς με ρεκόρ 5-1-2 και έκτοτε σε 9 παιχνίδια στο σακούλι τους μπήκαν μόλις 7 (2-1-6). Η διαφορά είναι εμφανής. Ομως υπάρχει εξήγηση για τα όσα συμβαίνουν και ας την καταγράψουμε….
*Οπως αναφέραμε παραπάνω οι κρητικοί στα πρώτα 8 ματς όχι μόνο έκαναν 5 νίκες, αλλά και είχαν επιμέρους σκορ 17-8. Κατά μέσο όρο σημείωναν περισσότερα από 2 γκολ σε κάθε ματς, αλλά και μετρούσαν μόνο ένα clean sheet, εκείνο κόντρα στην Ξάνθη (2-0). Αυτόματα με το «καλημέρα» στη σεζόν ήταν εμφανές πως η άμυνα δεν αποτελούσε το «δυνατό» τους σημείο.
*Εκτοτε σε 9 αναμετρήσεις τους εκ νέου μετρούν μόλις ένα μηδέν παθητικό (στο 1-0 επί της ΑΕΚ), ωστόσο το επιμέρους σκορ  «έπεσε» στα επίπεδα του 10-14. Δηλαδή μέχρι και την 8η αγωνιστική κατά μέσο όρο τα παιχνίδια τους έληγαν με σκορ 2,1-1, αλλά έκτοτε το αντίστοιχο νούμερο ανέρχεται στα επίπεδα του 1,1-1,5. Η διαφορά έγκειται στο μεσοεπιθετικό σκέλος.

*Αρα πάμε να δούμε εκεί αν άλλαξε κάτι.

*Αυτόματα το μάτι μας πέφτει σε ένα όνομα. ΜΙΓΚΕΛ ΜΕΓΙΑΔΟ. Αν ανατρέξουμε στην τελευταία φετινή συμμετοχή του Αργεντινού ίσως μας δίνεται και η απάντηση στο «γιατί». Ηταν στις 26 Οκτωβρίου και στο 2-0 επί της Ξάνθης. Οταν δηλαδή σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί του ΟΦΗ.
*Εύλογα κάποιος θα καταθέσει ένσταση, αφού τόση ώρα λέμε πως η διαφορά έγκεινται στη μεσοεπιθετική συγκομιδή της ομάδας, όμως στεκόμαστε στο κενό ενός «κόφτη». Ωστόσο εκεί βρίσκεται το κλειδί.
*Ο ΟΦΗ παίζει με εκείνον στο «6», τον Νέιρα δίπλα του και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε και αυτή είναι η πρόθεσή του. Η πληθωρική παρουσία του πρώτου επιτρέπει στον δεύτερο να μην… ασχολείται τόσο με τα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά να βοηθά τον τελευταίο στο δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλος. Χωρίς εκείνον πλέον ο ΟΦΗ δεν «κυριαρχεί» στον άξονα, οι Νέιρα, Ναμπί δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν γρήγορα και με τη μία, κάτι που «φρενάρει» την ανάπτυξη της ομάδας.
*Είναι χαρακτηριστικό το εξής. Ο 27χρονος αν και έχει αγωνιστεί μόλις στα 7 από τα 17 ματς της σεζόν, είναι πρώτος σε κλεψίματα πλην των γκολκίπερ. Ναι! Καταγράφει πολλές κερδισμένες «μονομαχίες», παίζει αμέσως για τους Νέιρα, Ναμπί και οι κρητικοί με εκείνον μπορούν να ξεδιπλώσουν το παιχνίδι τους.
*Θυμηθείτε απλά πως στα πρώτα 8 ματς της σεζόν ο ΟΦΗ, ξέχωρα από 17 γκολ, είχε συνολικά 118 τελικές, δοκάρια, ενώ στο μόνο που έμεινε «άσφαιρος», στο Βόλο, έκανε 19 απόπειρες για γκολ. Εβγαλε φάσεις δηλαδή. Στα άλλα 9 το κοντέρ του κατέγραψε 93! Δηλαδή από μέσο όρο 14,8 σε κάθε αγώνα «έπεσε» στις 10,3.
*Αρα η βασική μας απάντηση στο ερώτημα για το που οφείλεται η «κοιλιά του ΟΦΗ;», είναι στην απουσία του Μεγιάδο. Ο οποίος παρεμπίπτοντος μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στα γήπεδα. Μάλιστα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

*Ωστόσο δεν είναι η μόνη. Ο Γιώργος Σίμος κάποια στιγμή το τελευταίο δίμηνο θα πήρε μάλλον ηρεμιστικά, αφού κλήθηκε να διαχειριστεί πολλές και σημαντικές απουσίες.

*Είπαμε ο Μεγιάδο σε αυτό το γκρουπ των 9 αγώνων δεν έπαιξε καθόλου. Την ίδια στιγμή ο Ναμπί αγωνίστηκε σε 5, οι Νέιρα, Σεμέδο σε 7 και μόνο ο Τσιλιανίδης από τους κατά τεκμήριο βασικούς ήταν παρών σε όλα. Ο νεαρός κόουτς κλήθηκε πολλές φορές να διαχειριστεί σημαντικότατες απουσίες και να προχωρήσει σε «πειράματα».
*Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στα 2 τελευταία του παιχνίδια, με Παναιτωλικό και Βόλο, κλήθηκε να αλλάξει το σύστημα και από 4-2-3-1 το «γύρισε» σε 4-3-3. Στο Αγρίνιο ξεκίνησε με τους Σακόρ, Κουτρουμπή, Στάικο στον άξονα, τους Φερέιρα, Τσιλιανίδη στα άκρα και τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης, ενώ το Σάββατο είχε τους Σακόρ, Στάικο, Νέιρα στον άξονα (ο Αργεντινός δεν ήταν κλασικό 10αρι), τους Σεμέντο, Τσιλιανίδη στα άκρα και τον Φιγκερέιδο στο  «9». Αν ανατρέξουμε και λίγο πριν, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που παρέταξε τότε για τελευταία φορά 4-2-3-1 με τους Σακόρ, Νέιρα κεντρικούς χαφ, τους Φερέιρα, Βαζ στα άκρα και τον Τσιλιανίδης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φιγκερέιδο, τότε «φωνάζει» πως σε κάθε αγώνα ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα.
*Στο μεσοεπιθετικό σκέλος (δηλαδή 6 θέσεις αφού παίζει με 4άδα) στο ματς με τον Παναιτωλικό έκανε 3 αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον «τριφύλλι» και με τον Βόλο 4, σε σχέση με την αναμέτρηση του Αγρινίου! Πάρα μα πάρα πολλές.
*Αυτόματα η αγωνιστική κάμψη του ΟΦΗ, ξέχωρα πως μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η «κοιλιά» που περνάνε όλες οι ομάδες, φυσιολογικό είναι,  «φωνάζει» πως αποτελεί «προϊόν» της κακοδαιμονίας που τον «χτύπησε». Και συνεχίστηκε το Σάββατο με τον τραυματισμό του Σακόρ που θα μείνει για περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης, αλλά την ίδια στιγμή οι «παλιοί» Μεγιάδο, Ναμπί είναι καλύτερα, ενώ και ο Σεμέντο βρίσκεται πια στο 100%.
Διαφήμιση
Διαφήμιση