HomeHL-SportsΟ Εργοτέλης «βύθισε» περισσότερο τον Απόλλωνα Πόντου

Ο Εργοτέλης «βύθισε» περισσότερο τον Απόλλωνα Πόντου

Οι Κρητικοί πήραν τη νίκη με 3-1 στην Καλαμαριά - Και δοκάρι οι νικητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ δύσκολα γυρίζει για τον Απόλλωνα Πόντου… Ο Εργοτέλης συνέχισε το νικηφόρο σερί του και το 2020 επικρατώντας την Κυριακή  3-1 των Ποντίων στην Καλαμαριά, «βυθίζοντάς» τους ακόμα περισσότερο στα πολύ χαμηλά της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί είχαν από το ξεκίνημα την υπεροχή, η οποία αρχικά ήταν ανούσια. Ένα σουτ του Μπαράτα στο 5ο λεπτό κατέληξε άουτ, ενώ η μπάλα σταμάτησε στην αγκαλιά του Πολίτη στο σουτ του Ροβίθη στο 17ο λεπτό. Νωρίτερα, στο 14′, ο Δαλιανόπουλος είχε απειλήσει για τους γηπεδούχους, αλλά ο Καλογεράκης μπλόκαρε.

Ο Μπούσης είδε το δικό του σουτ στο 23′ να περνά λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πολίτης επενέβη στο δυνατό σουτ του Μπουρσέλη.

Οι Κρητικοί σταδιακά ανέβαιναν και απείλησαν ξανά με τον Μπρους στο 27′, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 37′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καλογεράκης έδωσε με τα χέρια στον Μπουτσάκη, εκείνος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έδωσε στον Μπαράτα, εκείνος άλλαξε με τον Έφορντ ο οποίος με τακουνάκι μέσα στην περιοχή έδωσε ξανά στον Μπαράτα και εκείνος με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πολίτη.

Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ροβίθης βρήκε τον Έφορντ και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Οι Πόντιοι προσπάθησαν για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος και στο 48′ ο Χριστοδούλου έκανε το σουτ, αλλά ο Καλογεράκης απέκρουσε σωτήρια.

Ο Μπούσης έκανε με τη σειρά του ένα άστοχο σουτ στο 55′, ενώ ο Πολίτης έδιωξε δύσκολα στο 57ο λεπτό το σουτ του Έφορντ.

Στο 67′ ήρθε το 0-2, με τον Ροβίθη να στρώνει στον Μπαράτα και εκείνος να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 73′ πήρε… σειρά στο σκοράρισμα ο δημιουργός του γκολ, με τον Μπαράτα να του βγάζει αυτή τη φορά την ασίστ.

Η μπάλα σταμάτησε αρχικά στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ροβίθης επέμεινε και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Λουφάκης έκανε ένα σουτ που σταμάτησε στον Καλογεράκη στο 76′, με τον Απόλλωνα Πόντου να πετυχαίνει τελικά το γκολ της τιμής στο 89′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρίτο.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Θεοχάρης (Θεσσαλίας), με βοηθούς τους Παναγιώτη Σακκά (Θεσσαλίας) και Μιχαήλ Χατζημανώλη (Δωδ/σου), ενώ 4ος ήταν ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος (29′ Χριστοδούλου), Μπρίτο, Δόρης, Καλογέρης, Λουφάκης, Τσουμάνης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Γ. Καλαϊτζίδης, Κοντοές.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Σπίριακ, Μπούσης, Μπότε, Μπρους, Μπουρσέλης (70′ Μανουσάκης), Μπουτσάκης (74′ Κασούρι), Μπαράτα, Ροβίθης (81′ Σταθόπουλος), Έφορντ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση