HomeΚΟΣΜΟΣΙράκ: Αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα ψήφισε το κοινοβούλιο

Ιράκ: Αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα ψήφισε το κοινοβούλιο

Τι αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ψήφισε απόφαση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το αίτημα συνδρομής προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του ISIS.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.

«Παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, παραμένει, επί της αρχής και στην πράξη, η καλύτερη επιλογή για το Ιράκ», δήλωσε ο Iρακινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, το Ιράκ προσέφυγε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις «αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρακινών βάσεων και την δολοφονία ιρακινών και φίλων στρατιωτικών διοικητών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας.

Το Ιράκ θεωρεί παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα την επίθεση με drone που σκότωσε τον πανίσχυρο ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και τον Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, υποδιοικητή του Χασντ αλ-Σάαμπι, συνασπισμού φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον τακτικό ιρακινό στρατό.

Για τους λόγους αυτούς ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει τις αμερικανικές ενέργειες.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση