HomeHL-WorldΓαλλία: Πέθανε για να προστατεύσει τη γυναίκα του

Γαλλία: Πέθανε για να προστατεύσει τη γυναίκα του

Ο 56χρονος που έπεσε νεκρός, στην επίθεση με μαχαίρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 56χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Παρασκευής στην πόλη Βιλζουίφ της Γαλλίας, έπειτα από επίθεση άνδρα με μαχαίρι.

Όπως έγινε γνωστό από τα πρώτα λεπτά, νεαρός άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανυποψίαστους περιαστικούς στο πάρκο Βιλζουίφ λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Από την επίθεση έπεσε νεκρός ο 56χρονος και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο άνθρωποι. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο στη συνέχεια, το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι στο προάστιο του Παρισιού έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να προστατεύσει τη γυναίκα του.

Μπήκε μπροστά για να προστατεύει τη σύζυγό του

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Βιλζουίφ, Φρανκ Λε Μποελέκ, ο άνδρας που έχασε έτσι άδοξα τη ζωή του ήταν μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Την ώρα της επίθεσης απολάμβανε έναν περίπατό με τη σύζυγό του. «Περπατούσε με τη γυναίκα του, όταν ο δράστης τον πλησίασε… ήθελε να προστατεύσει τη γυναίκα του και έτσι δέχτηκε εκείνος τη μαχαιριά» δήλωσε ο Μποελέκ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τη μαχαιριά του δράστη ονομάζεται Γιάνης (Yanis) και ζούσε τα τελευταία 12 χρόνια στην Βιλζουίφ, εργαζόμενος στον χώρο του θεάματος. Επιπλέον, ο δεύτερο τραυματίας που η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη είναι άνδρας, ενώ μια ακόμη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.

Δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική ο δράστης της επίθεσης στη Γαλλία

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως ο νεαρός δράστης, ο οποίος και έπεσε νεκρός λίγο αργότερα από πυρά αστυνομικών στην προσπάθειά του να διαφύγει, αντιμετώπιζε «ψυχολογικά προβλήματα». Αν και βρέθηκαν πάνω του στοιχεία που να τον συνδέουν με κάποια θρησκεία, ο άνδρας δεν φαίνεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ήταν παντελώς άγνωστος στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση