HomeHL-WorldΕπίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση με ρουκέτες έγινε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οπως ανακοίνωσαν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, τρεις ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο, με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να είναι οκτώ νεκροί άνθρωποι. Οι ρουκέτες έπεσαν κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα. Είναι η δεύτερη επίθεση σε λίγα 24ωρα, μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, από φιλοϊρανούς διαδηλωτές.

Επίθεση στη Βαγδάτη: Τις ΗΠΑ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση

Η σιιτική οργάνωση Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ) γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι ο επικεφαλής της διεύθυνσης δημοσίων σχέσεών της σκοτώθηκε στην επίθεση, που χαρακτήρισε «άνανδρο βομβαρδισμό των ΗΠΑ». Οπως ενημέρωσε η Ιρανική τηλεόραση, ανάμεσα στα θύματα είναι ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης, όπως και ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Σουμάρια ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 12.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, με το Ιράν να κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την επίθεση. Στις ΗΠΑ, αξιωματούχος ανέφερε πως επλήγησαν δύο στόχοι στη Βαγδάτη, που συνδέονται με το Ιράν, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση