HomeHL-WorldΗΠΑ: Εκτός υποψηφιοτήτων για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Κάστρο

ΗΠΑ: Εκτός υποψηφιοτήτων για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Κάστρο

Απέσυρε την υποψηφιότητά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Χουλιάν Κάστρο, ο μόνος ισπανόφωνος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την διαδικασία.

«Με βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους τους υποστηρικτές μου, τερματίζω σήμερα την προεκλογική μου εκστρατεία. Είμαι τόσο υπερήφανος για όλα αυτά πετύχαμε μαζί. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια Αμερική στην οποία ο καθένας έχει τη θέση του – ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτόν τον αγώνα», έγραψε στο Twitter.

Εγγονός ενός Μεξικανού μετανάστη, ο 45χρονος Χουλιάν Κάστρο, ήταν ένας από τους πρώτους, τον Ιανουάριο του 2019, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, αν και οι πιθανότητες να για πάρει το χρίσμα και να βρεθεί απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές, ήταν ελάχιστες. Ο πρώην υπουργός Στέγασης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην δήμαρχος της πόλης του Σαν Αντόνιο του Τέξας, και σκληρός επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει από τότε. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν έπαιρνε πάνω από το 1,2% σε πρόθεση ψήφου, ανάμεσα στους 20 περίπου συνδιεκδικητές, που πλέον έγιναν 14.

Η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις και ο Μπέτο Ο’Ρουρκ, επίσης Τεξανός, είναι ανάμεσα στους υποψηφίους που αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες. Στις 3 Φεβρουαρίου στην Άιοβα θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το 28,3% της πρόθεσης ψήφου σύμφωνα με το μέσο όρο της RealClearPolitics, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς (19,1%) και Ελίζαμπεθ Γουόρεν (15,1%) να ακολουθούν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση