HomeHL-WorldΓαλλία: 29 μέρες χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Γαλλία: 29 μέρες χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Η πιο μακροχρόνια απεργία των τελευταίων 30 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν ένα μήνα -για την ακρίβεια 29 ημέρες- διαρκούν ήδη οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, η πλέον μακροχρόνια απεργία στην εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) από το 1986.

Σήμερα κυκλοφορούσε στη χώρα κατά μέσο όρο μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας (TGV) στις δύο. Για τις επιστροφές του σαββατοκύριακου, που συμπίπτει με το τέλος της εορταστικής περιόδου του τέλους της χρονιάς, η SNCF έχει προβλέψει να κυκλοφορήσουν δύο TGV στις τρεις. Στο μεταξύ, εικόνες του βίντεο ενός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου BFM που δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter εικονίζουν την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον πλήθους διαδηλωτών στην είσοδο ενός αμαξοστασίου. Η αστυνομία δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο.

Το συνδικάτο CGT έχει καλέσει σε περισσότερες απεργίες αυτόν τον μήνα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεών του στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Η κυβέρνηση λέει ότι ο αλλαγές είναι αναγκαίες για να γίνει πιο βιώσιμο και δικαιότερο το σύστημα, αλλά τα συνδικάτα λένε ότι αυτοί που θα βγουν χαμένοι θα είναι εργαζόμενοι. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση