HomeΕΛΛΑΔΑΠάτρα: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Πάτρα: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από μηδενική βάση ξεκινάει σε λίγες ημέρες η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χεντερσον τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι έπεσαν «στα μαλακά» με την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου που τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού της Πάτρας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, οπότε επαναπροσδιορίστηκε η δίκη μετά την έφεση του εισαγγελέα.

Στη δικαστική αίθουσα θα ξετυλιχτεί ξανά του κουβάρι της φονικής συμπλοκής που σόκαρε την κοινή γνώμη και έστρεψε στο νησί του Ιονίου τα φώτα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η πρωτόδικη απόφαση προκάλεσε την οργή των γονιών του θύματος που με συνεντεύξεις τους σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα υποστήριξαν ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το άγριο τέλος του παιδιού τους κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα. Με την έφεση, η εισαγγελία ζητεί να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση  6 Σέρβοι κατηγορούμενοι και για απλή συνέργεια ο Έλληνας μπάρμαν που εμπλέκεται στην υπόθεση. «Προέκυψε ότι το θύμα υπέστη έναν ανηλεή ξυλοδαρμό, που προσομοίαζε με το λεγόμενο λιντσάρισμα» επισημαίνει ο εισαγγελικός λειτουργός στην έκθεση εφέσεως , προσθέτοντας ότι από  τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξή του η τύχη του είχε προδιαγραφεί. «Στο τέλος αυτής (σ.σ. της καταδίωξης) αν δεν κατόρθωνε να διαφύγει (πράγμα σχεδόν αδύνατο) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ήταν νεκρός», τονίζει ο εισαγγελέας .

Όσο για το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση, ο εισαγγελέας τονίζει ότι αν οι δράστες ήθελαν να τιμωρήσουν τον 23χρονο, όπως υποστηρίζουν, θα τον χτυπούσαν σε άλλα σημεία του σώματος και όχι στο κεφάλι.

«Όταν δε, στοχοποιείται η συγκεκριμένη περιοχή της κεφαλής που επλήγη, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας σαφές ότι μπορεί να επέλθει ο θάνατος του δεχόμενου τα συγκεκριμένα πλήγματα. Για να επέλθει δε, εγκεφαλική αιμορραγία, πρέπει τα πλήγματα αυτά να είναι ισχυρά ενώ αυτός που πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή  γνωρίζει ότι μπορεί να επέλθει ο θάνατος», αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση του έλαβε το Νοέμβριο του 2018 το δικαστήριο της Πάτρας. «Έσφαλε λοιπόν καταφανώς το δικαστήριο που μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη ως προς τους προαναφερόμενους δράστες».

Το «ονειροπόλο παιδί» από το Ώστιν του Τέξας που «προσευχόταν να υπάρχει  αγάπη για όλον τον κόσμο» όπως είχε πει ο πατέρας του στο δικαστήριο βρισκόταν για τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Ζάκυνθο, μαζί με τους φίλους του, όταν για ασήμαντη αφορμή ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς που έμελλε να κόψει βίαια το νήμα της ζωής του. Μιλώντας συγκλονισμένος στο δικαστήριο ο πατέρας του άτυχου τουρίστα είχε είπε ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το παιδί του καθώς ήταν παραμορφωμένο από τα άγρια χτυπήματα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση